Meglepetés: Chilton volt a leggyorsabb a barcelonai teszten

 

A Marussia pilótája, Max Chilton érte el a legjobb köridőt a második szezon közbeni teszt első napján a spanyolországi Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

Chilton 1:26.434-es idejével a Lotus tesztpilótája, Charles Pic előtt két tizedmásodperccel végzett. Chilton legjobb idejét szuperlágy keveréken érte el.

A tesztnap délelőttjén Lewis Hamilton végzett az élen, de több csapat csak installációs köröket teljesített.

Az ebédszünetet egy órával előbbre hozták, a pilóták délután így több munkát tudtak végezni, amikor az eső alábbhagyott és a slick abroncsokat elővehették.

A harmadik a nap végén Lewis Hamilton lett, míg Kimi Räikkönen a negyedik helyen zárt a Ferrarival, de nehéz napon van túl a finn pilóta, mivel autója kétszer is megállt a pályán. Egy műszaki probléma miatt hat órát vesztegelt a garázsban, majd napját a kavicságyban fejezte be 21 kör megtétele után.

Jean-Eric Vergne kétszer állt meg a pályán a délelőtt folyamán, de délután javulni tudott és az ötödik lett a Force India pilótája, Nico Hülkenberg és a williamses Felipe Massa előtt.

Jenson Button a nyolcadik lett, míg Kamui Kobayashi a kilencedik, de a japán pilóta napja korábban véget ért, autójával az utolsó órában állt meg a pályán. A Red Bull tesztpilótája, Sebastien Buemi is problémákkal küzdött, autójában a váltó rakoncátlankodott és a svájci pilóta is korábban befejezte a munkát. Az utolsó helyen Giedo van der Garde végzett.

A barcelonai szezon közbeni teszt szerdán tovább folytatódik a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif