Mercedes – A hétvégén kiderül, hol állunk

rosberg_m

A Monacói Nagydíj megnyerése után a Mercedes csapat egyáltalán nem szállt el magától. Tudják, hogy még nincs minden rendben az autó versenytempójával, ezért a montreali hétvégén arra figyelnek, hogy vasárnapi teljesítményük is olyan jó legyen, mint a szombati. Monacóban a gumikopás nem játszott főszerepet, a hétvégén viszont megint előtérbe fog kerülni ezért érdekes lesz látni mekkora előrelépést tettek Spanyolországhoz képest, és úgy tűnik erre ők is ugyanannyira kíváncsiak mint mi. A csapat egy új taggal bővült; Paddy Lowe-val, aki a McLaren csapat technikai igazgatója volt és ez lesz az első Mercedesnél töltött versenyhétvégéje.

 

Nico Rosberg:

(Tavaly az 5. helyen végzett az időmérőedzésen és 6. lett a futamon.)

 

“A Kanadai Nagydíj, mindig egy nagyszerű esemény, mert a montreali szurkolók nagyon lelkesek. Az egész város imádja a versenyt, és egy hétvégére igazán vidám hellyé változik. Nagyon sok támogatást kapunk Montrealból és jó látni ezt a lelkesedést. A pálya az egyik kedvencem és imádom a kihívást, amivel itt szembe kell néznünk. Nagyon nehéz a pálya vonalvezetése, mert kis leszorítóerőt igényel a hosszú egyenesekben, és a gumikezelés sem egyszerű. Monaco fantasztikus hétvége volt a csapat számára és büszke vagyok arra, hogy sikerült győznünk. Bízunk abban, hogy ilyen jó formában leszünk Kanadában is ezen a hétvégén és ismét jó teljesítményt nyújtunk majd.”

hamilton

Lewis Hamilton:

(A tavalyi verseny győztese, aki a második rajtkockából vágott neki a futamnak.)

 

“A Gilles Villeneuve pályán eddig erős voltam, és szerencsésnek érzem magam, hogy karrier során már háromszor nyertem itt, beleértve a tavalyi győzelmet is. Mindig nagyszerű hétvégét szerveznek itt Montrealban, csodás a hangulat a városban és a pályán is. A pálya különleges; nagyon gyors, jó móka itt versenyezni és ez egyértelműen egy olyan pálya, ahol a kései fékezés a hasznodra válhat. Nem különbözik annyira a monacói aszfaltcsíktól, ahol hasonló beállításra van szükséged, hogy kihasználhasd a rázóköveket, ezért versenyképesek lehetünk, de még mindig oda kell figyelnünk a gumikezelésre. Jó hangulat uralkodik a csapatnál Nico győzelme óta, és keményen dolgozunk, hogy biztosan legyen annyi potenciál az autóban, amivel további győzelmeket szerezhetünk.”

 

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke:

 

“A Kanadai Nagydíj az egyik leghangulatosabb verseny az évben, és mindenki várja, hogy Montrealban versenyezzünk. A Gilles Villeneuve pálya nagy sebességű a karakterisztikáját tekintve, ahol igazán nagy kihívást jelent a beállításokat eltalálni, de a siker kulcsa a motorerő, a fékek és a jó gumikezelés. A legutóbbi monacói futam nagyon különleges volt a csapat számára, és ezzel az eredménnyel lényegesen közelebb kerültünk az összetettben élen álló három csapathoz, de tudjuk, még sok munka vár ránk. Lewis és Nico is járt a gyárban Monaco óta, és Paddy Lowe-val, aki csapatunk legújabb tagja, biztos vagyok benne, hogy minden erőfeszítés, amit teszünk meg fogja növelni a teljesítményünket.”

 

Toto Wolff, a Mercedes vezérigazgatója:

 

“Nagyon elveztük a fantasztikus monacói hétvégét, de ahogy már mondtam, a tegnapi hazafutással nem nyered meg a mai meccset. A montreali futamnak reális elvárásokkal vágunk neki. A gyors pálya egyértelműen kedvez a Mercedes-Benz motoroknak. Az elmúlt négy versenyen az autóink nyerték meg az időmérőedzéseket, ami mutatja a sebességünket, így arra kell koncentrálnunk, hogy javítsunk a vasárnap délutáni teljesítményünkön. Monacóban ez sikerült, részben a pálya különleges jellegének köszönhetően. Ez a hétvége jobban meg fogja mutatni, hogy igazából milyen fejlődést értünk el.”

Sophie