Mercedes – Elégedettek lehetünk az elért 12 ponttal

brawn

A Mercedes csapat a Brit és a Monacói Nagydíjat is megnyerte – az elmúlt három versenyből kettőt. A titkos teszt után, amit még áprilisban hajtottak végre Spanyolországban sokan arról beszéltek, hogy a tesztnek köszönhetően a csapat év eleji problémája a múlté. Ez a verseny azonban kétségeket ébreszthet azokban, akik így gondolták. Azért nem olyan rossza helyzet, mint az év elején volt – csak, hogy az ellendrukkerek tudjanak valamibe kapaszkodni, de a Mercedes még mindig túlságosan fogyasztja az abroncsokat. A Német Nagydíjon Lewis Hamilton az ötödik, Nico Rosberg pedig a kilencedik helyen ért célba. A futam után Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke, és a vezérigazgató Toto Wolff nyilatkozott:

 

Ross Brawn:

 

„Az első gondolataink az operatőr körül járnak, akit eltalált egy kerék. Szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket, de ez emlékeztet minket arra, hogy ez egy veszélyes sport, ahol a biztonság kérdésére folyamatosan oda kell figyelni. A mai versenyünk két részre osztható. Az első részén megint túlságosan elkoptattuk az abroncsokat – főleg a kemény keveréket – és ennek eredményeként visszaesett a teljesítményünk. De, amint hűlt egy kicsit a pálya, jobb lett a helyzet, mindkét versenyzőnek tűrhető volt a tempója és képesek voltak harcolni a jobb helyezésekért. Lewis és Nico keményen nyomták az utolsó körig – ezért az elkötelezettségért és eltökéltségért pontok jártak. A verseny egy részén ez nem tűnt reálisnak, ezért bizonyos mértékig elégedettnek kell lennünk a megszerzett 12 ponttal. Egész végig mondtuk, hogy még nagy kérdés, hogyan teljesít az autó melegben, és a mai verseny megmutatta, hogy még van munkánk. Bahrain és Barcelona óta nagy lépést tettünk előre, ahol szenvedtünk a magas pályahőmérséklet miatt, és a teljesítményünk azóta sokat javult. De még mindig nem sikerült a szombati sebességünket elérni versenynapon. A három hetes szünet Magyarország előtt lehetőséget nyújt számunkra, hogy még előrébb léphessünk a gumikezelés kérdésében, és folytatnunk kell az autó teljesítményének fejlesztését.”

 

Toto Wolff:

 

„Igazán jellemfejlesztő délutánunk volt a Nürburgringen. Egyik versenyző sem találta meg a megfelelő tapadást a közepes abroncsokon a verseny első részén és ez nagyon hasonló volt ahhoz, amit az évad elején láttunk. A verseny második felére azért sikerült feljavulnunk, és az eredmény elég tiszteletreméltó, különösen ahhoz képest, ahogy a dolgok az első 30 körben álltak. Mindkét pilóta nagyon jól ment és kihozták a maximumot az autóból. A silverstone-i sikeres hétvége után olyan ez nekünk, mintha teljesen megváltozott volna az autó. A gyárban tovább kell dolgozni, helyesen kell kielemezni a teljesítményünket, mert tudjuk, hogy hasonló hőmérséklet várható Magyarországon, ahogy azt már tapasztalhattuk.”

Sophie