Mercedes – Felbosszanthatjuk a Red Bullt

hamilton

A Japán Nagydíj első szabadedzését még Lewis Hamilton nyerte 1:34, 157-es idővel csapattársa Nico Rosberg előtt, és a harmadik helyezett Sebastian Vettelnek több mint fél másodperces hátránya volt Hamiltonnal szemben. De ahogy eljött a délutáni edzés, és sokat javult a pálya állapota is, a Red Bullokat végül nem sikerült legyőznie a német csapatnak. Végül csapaton belül Nico Rosberg volt a gyorsabb, így a második szabadedzésen ő lett a harmadik, Lewis Hamilton pedig a hatodik helyen végzett. A Mercedes célja, hogy legalább egy körön megszorongassa a Red Bullt.

Nico Rosberg:

„A suzukai pályán jó móka vezetni és az autó fantasztikus volt ma. Elég gyorsak vagyunk egy körön és ezúttal a hosszú etapok is ígéretesnek látszanak. De most is a gumikezelés lesz a siker kulcsa. Sok munka van még hátra, de már nagyon várom a hétvége további részét és remélem, kicsit felbosszanthatjuk a Red Bullokat.”

Lewis Hamilton:

„Felemelő érzés ezen a pályán vezetni; gyors, ritmusos, és az autónk is nagyon jól működik itt. De a pálya könyörtelen és kihívást jelentő is egyben, végig a határon kell autóznod, ez pedig mindig trükkös, hogy irányítani tudd az autót és egyensúlyozni tudj ezen a határon. Elégedett vagyok az autóval, de természetesen szeretnénk még versenyképesebbek lenni. Este még lesz dolgunk különösen, ami a gumikezelést illeti. Korai azon gondolkozni, mit érhetünk el a hétvégén, de az időmérőedzésen versenyképesek lehetünk, majd meglátjuk, mit tudunk kihozni a versenyből.”

Sophie