Mercedes – Jó munkát végeztünk

lewis

 

A német csapat a Belga Nagydíjon egy harmadik és egy negyedik hellyel 27 pontot szerzett, ezzel összetettben a második helyen állnak. A pilóták versenyében pedig Lewis Hamilton feljött a harmadik helyre 139 ponttal. Első helyről indulva kicsit csalódást keltőnek tűnhet Hamilton harmadik helye, de megnézve a tavalyi autót látszik, hogy a csapat milyen sokat lépett előre. De a Red Bull és a Ferrari versenytempójától még elmaradnak. Nico Rosberg a negyedik helyen végzett és sokat csatázott, a verseny nagy részében védekezésre kényszerült. Végül a negyedik helyet sikerült megtartania Mark Webberrel szemben.

 

Lewis Hamilton

 

„Mindent kihoztam az autóból, amit csak lehetett, de egyszerűen nem voltunk ma olyan gyorsak, mint Sebastian és Fernando. Jó volt a rajtom és éreztem, hogy az egyes kanyarból is jól gyorsítottam ki. De Seb egyszer csak ott termett mellettem az Eau Rouge-ban és nem sokat tehettem védekezésképpen: egyszer irányt váltottam, ahogyan engedélyezett, de aztán már csak azt láttam, ahogy elhúz mellettem. Ettől a pillanattól fogva pedig nagyon nehéz volt tartani vele a lépést, és ugyanez történt Fernando esetében is, a verseny későbbi szakaszában. Jó munkát végeztünk a hétvége folyamán, de Spa és Monza különlegesnek számítanak, mert kis légellenállást igénylő pályák és úgy vélem, Szingapúrban sokkal versenyképesebbek leszünk. Jó eredmény a csapatnak a harmadik hely és Nico negyedik pozíciója közvetlen mögöttem. A pozitív dolgokat kell továbbvinni a következő versenyekre.”

 

Nico Rosberg:

 

„A negyedik hely elfogadható eredmény számomra, és a csapat jó napot zárt, mert sok pontot szereztünk Lewis harmadik helyével is. Nekem nem volt tökéletes hétvégém és mindig hátrányból kezded a versenyt, ha az időmérő nem úgy alakul, ahogyan tervezted. A rajtom jól sikerült, de a második etap során nem tudtam olyan sokáig kint maradni, mint ahogy terveztük és be kellett érnem Felipét. De a végén azért szép volt magam mögött tartani Markot és megszerezni a negyedik helyet. Sok munka vár még ránk és meg kell vizsgálnunk miért nem voltunk olyan versenyképesek, mint a többi csapat.”

Sophie