Mercedes: megvan a második hely!

hamilton

Az évadzáró brazil futam talán egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – kérdése az volt, hogy ki lesz a konstruktőri bajnokság második helyezettje, hiszen három csapatnak is volt rá esélye. Végül a Mercedes AMG végzett a legelőkelőbb helyen a Red Bull után. Ennek mindkét pilótájuk nagyon örült, hiszen az elmúlt években nem volt ilyen jó helyen a Mercedes, de a saját versenyüket már másképpen látták. Nico Rosberg lerajtolta Sebastian Vettelt, de előnyét nem tudta megtartani és a gumik szemcsésedése miatt végül csak az ötödik lett. Lewis Hamilton pedig hibázott, amikor Vallteri Bottas meg akarta előzni és összeütköztek. Bottas kiesett, Hamilton pedig boxutca áthajtásos büntetést kapott, így végül a kilencedik helyen intették le.

Nico Rosberg:

„A mai nap nagyszerű a csapat számára, hiszen a másodikak lettünk a konstruktőri bajnokságban és ez hatalmas előrelépés. Köszönet illet mindenkit, aki hozzájárult a sikerhez és gratulálok a helyszínen dolgozóknak és a gyárban lévő csapatnak is.

Egyértelműen izgalmas napunk volt ma; tökéletes rajtom volt, de aztán a verseny első szakaszában sokat szenvedtem a hátsó abroncsokkal és veszítettem pár pozíciót. Átugorhattuk volna Jenson-t a kiállás alkalmával, de fontosabb volt számunkra a csata a Ferrarival ezért inkább a konzervatívabb taktikát választottuk. Igazán boldog vagyok, hogy elértük célunkat és most mindenki örömmel várhatja a szünetet és az új kihívásokkal teli jövő évet. Nagy változások állnak előttünk, sok munka vár ránk a tél folyamán. Már nagyon várom a csapattal közös munkát, mellyel a lehető legjobb helyzetbe hozhatjuk magunkat a következő szezonra.”

Lewis Hamilton:

„Először is gratulálok a csapatnak, amiért megszereztük a második helyet a bajnokságban. Ez az eredmény mindenki számára sokat jelent és hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek az évnek.

Részemről ez egy nagyon kemény verseny volt. Nem is igazán tudom mi történt Valtterivel, vissza kell nézni a történteket. Azt hittem balra húzódtam, Bottas kifékezett engem aztán összeértünk, de minden nagyon gyorsan történt. Végül engem büntettek meg, szóval én csináltam valamit rosszul. Eddig a pontig jó versenyem volt a negyedik helyen és a dobogó is elérhető lett volna, mert zárkóztam fel Fernandóra. Ezért is vagyok nagyon csalódott, de természetesen a csapat miatt boldog vagyok. Ebben az évben hihetetlen munkát végeztek és megérdemlik ezt az eredményt. Ez a jutalma a sokéves kemény munkának és mindenki nagyon elégedett lehet itt és a gyárakban, Brackley-ban valamint Brixworth-ben is. Nagyon sok minden vár ránk a következő évadban ezért igyekszem gyorsan magam mögött hagyni a mai eredményt és 2014-re koncentrálni, ami nagyszerű év kell, hogy legyen.”

Sophie

fotó: Lewis Hamilton/facebook