Montezemolo – A csapat érdekeit kell előtérbe helyezni

luca

 

A Ferrari elnöke a Magyar Nagydíj után értekezletet hívott össze Maranellóban, ahol részt vett a csapatfőnök Stefano Domenicali és az összes Scuderia mérnök is. Montezemolo arra kérte csapatát, hogy Spa-ra egy sokkal versenyképesebb autót biztosítsanak a pilóták számára, amellyel újra a győzelemért küzdhetnek.

 

A Kanadai Nagydíj óta a Ferrari valóban leszállóágban van. Melbourne-ben még a győzelemért harcolhattak, de Németországban és Magyarországon már messze voltak a dobogótól és hiányzott az autó versenysebessége. Montezemolo minden mérnöknek egy meglepetéssel „kedveskedett”. Az értekezleten részt vevők egy kést kaptak ajándékba, az elnök szerint azért, hogy erre harapjanak rá jó erősen, amikor azon gondolkoznak, hogyan birkózhatnának meg az évad második felével.

 

Alonso éles kritikáira is reagált Montezemolo. A spanyol bajnok a Magyar Nagydíj után nem is titkolta csalódottságát, és újságírók azon kérdésére mit fog csinálni a nyári szünetben, azt felelte: „Imádkozni fogok.” Aztán arra a kérdésre, hogy mit szeretne születésnapjára így válaszolt: „Egy olyan autót, ami a többieknek van.” Ezeket a kirohanásokat, bár megérti a Ferrari elnöke, azért nem tudta szó nélkül hagyni. Figyelmeztette pilótáját, hogy a csapat egy nagy család, és ennek érdekei felülírják az egyéni érdekeket. „Minden bajnok, aki valaha a Ferrarit vezette, a csapat érdekeit a sajátja fölé helyezte. Ez az a pillanat, amikor nyugodtnak kell maradni és el kell kerülni a vitákat. A nehéz időkben is alázatosnak kell lenni és ki kell állni a csapat mellett a pályán és azon kívül is.”

 

A Ferrari elnöke részt vett a technikai vizsgálaton is, ahol minden egyes részletet megbeszéltek, beleértve az új abroncsok viselkedését, melyek nem illeszkednek olyan jól az F138-as versenyautóhoz, mint az év eleji Pirelli keverékek. A gumik megváltoztatták az első versenyeken tapasztalt hierarchiát, ami a Red Bullnak kedvez, a Ferrarinak nem. A nyári szünetből még hátra van két hét, a következő futam augusztus 25-én kerül megrendezésre Belgiumban. A Ferrari mérnökeinek tehát ennyi ideje maradt, hogy Montezemolo kérését teljesítsék.

Sophie

One thought on “Montezemolo – A csapat érdekeit kell előtérbe helyezni

Comments are closed.