Montezemolo: Alonso elhagyja a Ferrarit

montezemolo

Az utóbbi hetekben a sajtót egy dolog foglalkoztatja leginkább: mi lesz Fernando Alonsóval jövőre. Sebastian Vettel bejelentése után sokan azt valószínűsítették, hogy a Ferrarihoz szerződik 2015-re, ám hivatalosan ezt senki nem erősítette meg. Sok elmélet látott napvilágot köztük, hogy Alonso kihagy egy évet, vagy elmegy más sorozatba, de sokan még abban reménykednek, hogy marad a jelenlegi csapatánál.

Luca di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke, aki hétfőn adta át helyét Sergio Marchionne-nek, a RAI televíziónak adott nyilatkozatában elárulta – biztosan véletlenül –, hogy Alonso valóban távozik a csapattól: „Alonso két okból megy el; először is azért, mert ki akar próbálni más környezetet is, újabb motivációra van szüksége, amit én teljesen megértek. Másrészt pedig azért, mert már nem olyan fiatal, hogy arra várjon, adjanak alá egy olyan autót, amivel ismét nyerhet. Az ilyen kvalitású pilótáknak néha szükségük van új kihívásokra, új környezetre, új motivációkra. Michael Schumacher esete, aki nagyon sokáig volt csapatunk tagja, egészen más dolog volt.”

Az olasz szakember, aki 23 évig volt a Ferrari elnöke, megvédte az istállót, mondván a sport hullámhegyek és hullámvölgyek sokaságából áll, és a szerencse, mint tudjuk forgandó. ”Az elmúlt 15 évben mi nyertünk legtöbbször. Az lehet, hogy az elmúlt hat évben különböző okok miatt nem sikerült bajnoki címet nyerni, de ebből kettőt az utolsó futamon buktunk el. Az igazán elkeserítő év, minden szempontból az idei, de ez a sport.”

Sophie