Montezemolo titka: Senna a Ferrarihoz akart jönni

senna

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint Ayrton Senna Formula-1-es pályafutását az olasz csapatnál fejezhette volna be.

Csütörtökön lesz húsz éve annak, hogy Senna halálos balesetet szenvedett a San Marinói Nagydíjon Imolában. Montezemolo csodálattal mesélt a brazilról és arról, hogy Senna szeretett volna a Ferrarihoz szerződni.

“Mindig elismertem Ayrton versenyzési stílusát” – mondta el Montezemolo. “Mint minden bajnok esetében, benne is hihetetlenül dolgozott a győzelem iránti vágy és soha nem volt lusta arra, hogy a tökéletességet keresse, próbált folyamatosan javulni. Kimagasló volt az időmérő edzésen, nagyszerű harcos a versenyeken, ahol mindig foggal-körömmel küzdött.”

“Szeretett volna a Ferrarihoz szerződni és én szerettem volna őt megszerezni” – folytatta Montezemolo. “Amikor Olaszországba utazott a San Marinói Nagydíjra, találkoztunk bolognai otthonomban április 27-én, szerdán. Azt mondta nekem, nagyra értékeli azt, hogy kiállunk a vezetést érintő elektronikus segítségek ellen, mert ezek az eszközök nem engednék, hogy a pilóta képességeit megmutathassa. Hosszú ideig beszélhettünk és elmondta nekem, szerette volna pályafutását a Ferrarinál befejezni. Néhány évvel korábban közel állt hozzá, hogy csatlakozzon hozzánk. Megegyeztünk abban, hogy hamarosan újra találkozunk, mivel meg akartuk vizsgálni, hogy tudjuk a szerződésbeli akadályokat elhárítani. Mindketten egyetértettünk abban, hogy a Ferrari ideális hely lenne számára pályafutása folytatására, amely már addig is briliáns és különleges colt. Sajnos a sors elragadta tőlünk Ayrtont és Roland Ratzenbergert a Formula-1 történetének egyik legszomorúbb hétvégéjén. Emlékszem Senna kedvességére, egyszerűségére, szinte félénk volt, amely teljesen eltér attól, ahogyan Sennát pilótaként ismertük, a pályán mindig azért harcolt, hogy a legjobb legyen.”

f1hungary.fw.hu