Motorhiba miatt úszott el Grosjean dobogója

gro

Amilyen örömteli volt a francia pilóta számára a Szingapúri Nagydíj szombati napja, annyira fájdalmas volt a vasárnapi befejezés. A motor pneumatikus szelepvezérlő rendszerének meghibásodása miatt Romain Grosjean a 37. körben feladni kényszerült a versenyt. Előtte járt kint a boxban, ahol a szerelők megpróbáltak sűrített levegőt fecskendezni a motorba, hogy a nyomás ne csökkenjen kritikus szint alá, de a probléma nem szűnt meg, így a csapat kénytelen volt visszahívni Grosjeant a boxba. Pedig ha nincs ez a hiba akár a dobogón is állhatott volna a francia pilóta…

Ez volt az évad egyik legkeményebb versenye számodra?

Romain Grosjean: Az elvesztett lehetőség tekintetében ez egy elég kemény hétvége volt. A péntek nehéz volt, mivel nem tudtunk kellő időt a pályán tölteni, aztán a szombati időmérőn fantasztikus volt a harmadik helyen végezni. A verseny jól ment, amíg problémánk nem akadt, és fel kellett adnunk a versenyt. Nem voltam boldog ettől.

Szerinted hányadik lehettél volna, ha nincs ez a probléma?

Romain Grosjean: Azt hiszem a második vagy a harmadik hely elérhető lett volna. Jó ötlet volt kiállni kereket cserélni a biztonsági autós fázis alatt és előkelő helyen fejezhettük volna be a versenyt, de sajnos ezúttal a motornak más elképzelései voltak.

Mi történt?

Romain Grosjean: Nyomásesést tapasztaltunk a motorban, és a csapat próbálta ezt megoldani egy extra kiállás alkalmával, de sajnos nem sikerült, így fel kellett adnom a verseny. Ez az, amit egy versenyző sosem szeretne, hogy megtörténjen.

Mi a következő lépés?

Romain Grosjean: Sosem vagy elégedett egy kiesés után, különösen akkor, ha dobogós helyezés múlik rajta. Ez egyben azt is jelenti, hogy az autó erős, a csapat pedig jó és továbbra is minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy olyan gyorsan visszakerüljünk az élre, amilyen gyorsan csak lehet, ahogyan tettük azt már korábban is. Várom már Koreát, ahol remélhetőleg több szerencsénk lesz.

 Sophie