Nehéz edzése volt a McLarennek

button 

A csapat még mindig nem elégedett az autó teljesítményével, annak ellenére, hogy Jenson Button az első szabadedzésen a 2. legjobb időt autózta. A második edzésen viszont a váltójával akadtak problémák ezért értékes időt vesztett és a 9. helyen végzett. Sergio Perez a 8. és a 12. helyen állt a pénteki napon, és az autó sebességét hiányolta.

 

Jenson Button:

 

“Azt hiszem, közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, mint eddig bármikor – nagyon kicsik a különbségek – de ezen a hétvégén is ugyanazok a csapatok lesznek a leggyorsabbak, mint eddig. Mindenre szükségünk volt, hogy megbízható teljesítményt nyújtson az autó, de így is csak három kört tudtam menni tele tankkal, mert váltóproblémáim akadtak. Ez baj, mert nem tudtam kellő információt gyűjteni a hosszú távú etapokról. Valójában tavaly is hasonló gondok voltak, és akkor is pénteken. Idén, a hátsó kerekek szemcsésedésével voltak még gondok. Ennek ellenére a mai nap pozitívnak számít, mert mindkét autó más beállításokkal volt a pályán, így sok információt szereztünk. Este és a holnapi edzés előtt ki fogjuk elemezni ezeket. Remélem, hogy holnap is változó körülmények lesznek – ha így lesz, akkor a lehető legjobb eredményt érhetjük el.”

 

Sergi Perez:

 

“Eléggé trükkös feltételek uralkodtak ma a pályán. A reggeli edzés nyirkos időben kezdődött, majd lassan felszáradt, ami különösen nehéz körülményeket eredményezett. A délutáni edzésen, a hosszú etapom közben esett eső sem segített. Még mindig hiányzik az autó teljesítménye, hogy az élmezőnnyel harcolhassunk, de itt bármi megtörténhet, főleg rendkívül változékony időjárás esetén. Ha holnap is ilyen nedves lesz a pálya, akkor vasárnapra senkinek nem lesz igazi rálátása arra, mennyit is bír az autó a hosszú etapokon, így a verseny mindenki számára tartogathat nagy meglepetést.”

 

Martin Whitmarsh a McLaren csapatfőnöke:

 

“Bonyolult edzésünk volt. Kicsit zavaró volt a pilótáink és a mérnökök számára is, hogy nem sikerült az előre eltervezett teszteket végrehajtani. Sok munkánk volt, és számos tesztet akartunk elvégezni, de a körülmények nehezítették munkánkat. Amennyit csak lehetett elvégeztünk, de még így is korlátozott adataink vannak, amiket ki fogunk elemezni. Az időjárás azonban mindenkit egyformán érint, reménykedünk, hogy a szárazon futott információk hasznosak lesznek. Nem vagyunk olyan erősek, mint szeretnénk lenni – ezért ki kell elemezni az adatokat – de mi megteszünk mindent, amit csak tudunk.”

Sophie