Nem sikerült a pontszerzés a McLarennek

perez

Az idei formája a brit csapatnak messze elmarad a tavalyitól, ennek megfelelően a Kanadai Nagydíj sem alakult túl jól számukra. Mindkét pilóta pontszerző helyen haladt, de a gumistratégiának köszönhetően kicsúsztak a pontszerző helyekről. Sergio Perez a tizenegyedik, csapattársa Jenson Button pedig a tizenkettedik helyen fejezte be a vasárnapi futamot. A csapat már a hazai futamára készül és remélik, hogy a Kanadába hozott fejlesztések eredményei Nagy-Britanniában már látszódni fognak.

 

Sergio Perez:

 

“Nem ilyen hétvégében reménykedtünk. Próbáltuk a legtöbbet kihozni az autóból és pontokat szerezni, de ma ez lehetetlen volt. Ez igazán kár, mert az autó az installációs körökben jó volt. De az autó sajnos nem működött jól a szuperlágy gumikon, és szenvedtünk, hogy elég tapadásunk legyen. Silverstone-ban remélem előrébb léphetünk. Lesznek fejlesztéseink, de még nem futottunk velük, ezért először tesztelni kell őket. Bízom benne, hogy Silverstone-ban javulni tudunk.”

button

Jenson Button:

 

“Nem ez volt a csapat legjobb versenye. Különösen lehangoló ez, mert eddig általában jól mentünk ezen a pályán. Így utólag azt gondolom, jobb lett volna a közepes keveréken kezdeni a szuperlágy helyett. Az első etapban, mindenki előttem ment ki a boxba, és amikor visszajöttek meg tudtak előzni, ezért trükkös volt a helyzet. Ma azt láthattuk, hogy stratégiától függetlenül sem voltunk gyorsak. Az autónk az elkövetkezendő pályákon gyorsabbnak tűnik – mert hasonlítanak Kínára vagy Malajziára – ezért várom a hazai versenyemet a hónap végén, Silverstone-ban. Kipróbáltunk pár alkatrészt a hétvégén, de ezek nem igazán illettek egy ilyen típusú pályához – Angliában jobban kellene működniük, ezért jó érzéseim vannak a jövővel kapcsolatban.”

 

Martin Whitmarsh a McLaren csapatfőnöke:

 

“Nehéz délután volt. Elismerés jár Jensonnek és Checonak is – mindkét versenyzőnk kiválóan teljesített, amikor szükséges volt támadtak és előrelátóan vezettek, ami a gumikezelést illeti. Megérdemelték volna a pontokat. Sajnos most már látjuk, hogy a gumiválasztás kérdésében túlságosan konzervatívok voltunk. A közepes keverék erősebbnek bizonyult, mint azt először gondoltuk; jobban és tovább ki tudtuk volna használni, mint azt tettük végül a versenyen. Mindazonáltal az adatok, amiket a hétvégén gyűjtöttünk alapvetően hasznosnak bizonyultak, mert már tudjuk, milyen irányba kell fejlődnünk, és néhány értékes leckét is megtanultunk a hétvégén. Most a hazai versenyre fordítjuk figyelmünket. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy minél több pontot szerezhessünk a brit szurkolók előtt, akik hazai pályán támogatják a Vodafone McLaren Mercedest.”

Sophie