Newey szerint a Ferrarinak és a Lotusnak csak szerencséje volt

A Red Bull zseniális tervezője, Adrian Newey szerint csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a 2013-as Pirelli keverékek a Lotus és a Ferrari alatt jobban működtek, mint mondjuk a Red Bull vagy a Mercedes alatt.

newey

A silverstone-i versenyen történt sorozatos durrdefektek miatt, a Forma-1 vezetősége a Pirellivel közösen úgy döntött, az évad második felére visszahozza a tavalyi keverékeket. Ez ellen leghangosabban a Ferrari, a Lotus és a Force India tiltakozott, hiszen úgy tűnt jobban kezelik és később koptatják el az abroncsokat mint vetélytársaik. De a szezon második fele óta, ismét a Red Bull dominál és Sebastian Vettel a nyári szünet óta minden versenyt megnyert.

Fernando Alonso, valamint a Ferrari és a Lotus fontos pozíciót betöltő munkatársai is hangot adtak nemtetszésüknek a gumikeverékek megváltoztatása miatt, sőt a Ferrari spanyol bajnoka odáig ment, hogy kijelentette a bajnokságot ezzel a váltással vesztette el. Ez nem nagyon tetszett Paul Hembery-nek a Pirelli motorsportokért felelős igazgatójának, de Adrian Neweynek sem, aki egész egyszerűen azt nyilatkozta egy osztrák televíziónak, a Servus TV-nek, hogy a két csapatnak csupán mázlija volt.

„Szerintem a Lotus és a Ferrari túl sokat beszélt arról, milyen okosak voltak a télen és milyen keményen dolgoztak, hogy alkalmazkodjanak az új abroncsokhoz. De őszintén szólva én azt hiszem, csak szerencséjük volt, míg mi egy kicsit szerencsétlenek voltunk” – mondta az RB9-es konstrukció tervezője.

Az már más lapra tartozik, hogy ha a Ferrari és a Lotus a szerencsének köszönhette az év elejét, akkor vajon a Red Bull minek köszönheti az év végi jó teljesítményt? Mert Newey logikája alapján nem a tudásnak…

Sophie