Nico Rosberg: jövőre legyőzhetjük a Red Bullokat

rosberg

A Mercedes német pilótája magabiztosan nyilatkozott a 2014-es esztendővel kapcsolatban. Véleménye szerint ugyanis hiába gyorsabb jelenleg akár két másodperccel is Sebastian Vettel, jövőre az új szabályoknak köszönhetően az előny könnyedén eltűnhet.

 

„Nos, először is nem hiszem, hogy az valójában két másodperc – nyilatkozta Rosberg a brazil Agencia Estadónak. – Szerintem kisebb a különbség. Lehet, hogy néha ilyen soknak tűnik, de nem aggódok emiatt, mert jövőre remek lehetőségünk adódik tiszta lappal indulni. Mindenki a semmiből kezdi 2014-et.” – utalt Rosberg arra, hogy nincs viszonyítási alapja a csapatoknak. Így annak a csapatnak lehet előnye, aki az év elején a leggyorsabb és a legmegbízhatóbb motorral rendelkezik.

 

A V6-os turbómotorok bevezetésével valóban a Mercedes és a Ferrari lehet előnyben, de természetesen sok tényező közre játszik, hiszen az erőforrások mellett az aerodinamika is kitüntetett szereppel bír majd.

 

Stefano Domenicali a Ferrari csapat vezetője szerint a megbízhatóság és az év elején mutatott konstans teljesítmény fogja eldönteni, ki nyeri a jövő évi világbajnokságot.

 

„Akárki is akarja megnyerni a 2014-es címet megbízható erőforrásokra van szüksége a szezon elején. Mivel az üzemanyag fogyasztás korlátozva lesz, ezért a motornak kell erősnek és hatékonynak lennie – nyilatkozta az olasz szakember a Die Welt újságnak. – A legelső versenyek lesznek a legfontosabbak jövőre. Aki a legtöbb futamot nyeri a bajnokság korai szakaszában, az lesz a legsikeresebb az év végén, ebben biztos vagyok.”

 

Rosberg szerint a Mercedes tavaly télen is jó munkát végzett, ezért bízik benne, hogy jövőre is az élen lehetnek, és a győzelmekért harcolhatnak: „Ebben az évben szabályváltoztatások nélkül is előfordult, hogy mi voltunk a leggyorsabbak. Remek munkát végeztünk tavaly télen és biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk ismételni. Igaz, hogy ebben az évben voltak gyengeségeink, de tanultunk belőle. Magabiztos vagyok a tekintetben, hogy jövőre jó évünk lesz.”

Sophie