Orosz trió mentette meg a Saubert

sauber

A Sauber istálló ma hivatalos közleményben tudatta, hogy hosszútávú megállapodást kötött három orosz vállalattal, melyek név szerint: Investment Corporation International Fund, State Fund of Development of Northwest Russian Federation, International Institute of Aviation Technologies.

Pontos részletek természetesen nem kerültek nyilvánosságra, azonban a likviditási gondokkal küszködő csapatnak most már csak a versenyzésre és a fejlesztésekre kell koncentrálni.

A partneri viszony értelmében a csapat különös figyelmet fordít majd a fiatal orosz versenyzők támogatására, így könnyen lehet, hogy jövőre már Sergei Sirotkin is komolyabb szerepet vállalhat a csapatnál. A fiatal, mindössze 17 éves tehetség jelenleg a Formula Renault 3.5 sorozatban nyomja a gázt, és az egyezség értelmében már most csatlakozhat az istálló fejlesztési programjához.

A július 17-e és 19-e között megrendezésre kerülő Fiatal Pilóták Tesztjén, viszont még nem kap lehetőséget, ott ugyanis a Sabuer csapat három tesztpilótája Nico Hülkenberg, Robin Frijns, és Kimiya Sato lesz.

 

Nico Hülkenberg azért vehet részt a tesztem, mert az FIA engedélyezte a csapatoknak, hogy a háromból, az egyik napon tesztelhessék a Pirelli új abroncsait.

 

Robin Frijns jelenleg a GP2 sorozatban szerepel, ahol összetettben a kilencedik helyen áll. Tavaly megnyerte a Formula Renault 3.5 World Series bajnokságot, és emellett a Sauber csapat idei teszt és tartalékpilótája is. A holland pilóta 2012-ben már részt vett a Fiatal Pilóták Tesztjén.

 

Kimiya Satónak, a 23 éves japán versenyezőnek viszont ez lesz az első alkalom, hogy forma-1-es autóba ülhet. De Sato sem számít tapasztalatlannak a formaautók világában, mert szerepelt a Formula BMW, a japán és a német forma-3-ban is, és jelenleg az Auto GP World Series sorozatban versenyez, ahol a második helyen áll összetettben – ebben a sorozatban szerepel idén Kiss Pál Tamás is.

 

Szerdán egész nap, és csütörtök reggel Frijns fog tesztelni, őt váltja csütörtök délután Hülkenberg, így Satónak egész pénteken lehetősége lesz vezetni a Sauber C32-es versenyautóját.

 Sophie