Pénteken jó napja volt a Red Bullnak

vettel

Bár egyik Red Bull sem volt nagyon elől a pénteki szabadedzéseken, azért elégedett a csapat. Az autó erős volt nedves és száraz aszfalton is. Mark Webber és Sebastian Vettel is problémamentes napot könyvelhetett el; sem technikai, sem vezetői hiba nem hátráltatta a munkát. Az ausztrál pilóta a 10. és 4. helyen végzett, még Vettel a 9. és a 7. helyen.

 

Mark Webber:

 

“Elég jó napunk volt. Ez a pálya trükkös, amikor még nem eléggé felgumizott. Az első edzés vizes volt, de délután mindegyik gumikeverékről tudtunk információkat gyűjteni. Az új összetételű gumik jók voltak, nem számítottunk nagy változásra, de jól mentek. Jobb lett volna, ha többet használhatjuk – csak öt kört tudtunk menni vele – de ez is több, mint a semmi. Minden körülmények között erősnek tűnt az autó.”

 

Sebastian Vettel:

 

“Bonyolult volt a reggeli edzés a nedves pályán, de szerencsére délután jobb idő volt. Eléggé csúszós az aszfalt, és még a nap végén is kicsi volt a tapadás. Ma az időjárás volt a meghatározó és holnap is ez várható, de elégedettek vagyunk a mai nappal.”

 Sophie