Pénteken lesz csak ítélet a Mercedes-Pirelli ügyben

Az irányítótestület a tesztbotrány ügyében nem hoz ítéletet a csütörtöki nap folyamán, miután mindhárom fél meghallgatásra került a párizsi tárgyaláson.

A Nemzetközi Bíróság azt követően alakult meg, hogy a Ferrari és a Red Bull a Monacói Nagydíj hétvégéjén panasszal élt a Mercedes ellen. A brackley-i csapat 2013-as autójával egy privát, 1000 kilométeres tesztet folytatott a Pirellivel a Spanyol Nagydíj után.

A Nemzetközi Bíróság előtt csütörtökön az FIA jogi képviselője, Mark Howard közölte, hivatalos engedélyt nem adtak a teszt lebonyolítására. A Mercedes válaszul közölte, zöld utat kapott az irányítótestülettől és hozzátette, nem szereztek jogosulatlan előnyt az extra teszt miatt.

A Mercedes továbbá kijelentette, ha rosszul értelmezték a Sportszabályzat 22-es cikkelyét, akkor a Ferrarinak szintén büntetést kell kapnia, mert hasonló teszten vett részt 2011-es autójával.

Az ebédszünet után a Pirelli közölte az FIA nem büntetheti őket a három napos teszt miatt, mivel az irányítótestülettel nem mint licensszel rendelkező félként állnak kapcsolatban.

Miután az elnök, Edwin Glasgow összegezte a csütörtöki napot, közölte, az ügyben péntekre várható döntés.

“Holnapra lesz ítélet” – közölte Glasgow. “Ennél többet nem mondhatunk.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif