Perez: Jó, hogy az FIA elnézőbb

sergio
 

Sergio Pereznek tetszik az, hogy a Formula-1-es versenybírák sokkal elnézőbbek a verseny során.

A Force India pilótáját tették felelőssé a júniusi Kanadai Nagydíj utolsó körében, Felipe Massával történt ütközésért, de a sport irányítótestülete később úgy döntött, a következő, osztrák versenytől kezdve elnézőbben kezelik a baleseteket.

Perez a 11. helyen ért célba a legutóbbi, Brit Nagydíjon, miután az első kanyarban Jean-Eric Vergne Toro Rossójával ütközött.

A francia pilótának nem kellett a versenybírák elé járulnia és Perez elmondta, ez a jó hozzáállás jót tesz a sportnak.

“Ha ez lesz a hozzáállás, akkor az jó dolog” – mondta el Perez a balesetek kivizsgálásáról. “Vergne a futam után elnézést kért, mert a kanyart elnézte, amikor két másik autóval harcolt. Ezt a hozzáállást kellene folytatniuk a szezon során és nem büntetni hasonló esetért a jövőben.”

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda korábban jelezte, a baleseteket a pilótáknak kellene maguk között elintézniük, de Perez szerint fontos, hogy egy független döntőbíró is legyen.

“Jól gondolkozik, de korlátokra is szükségünk van” – tette hozzá Perez. “Véleményem szerint a montreali büntetésem túl sok volt, mert mindketten hozzájárultunk az ütközéshez. Ezt követően megváltoztatták a szabály, így ha a jövőben ilyen dolog történik, akkor talán nem osztanak ki büntetés, amely egészen fair és korrekt dolog. Ha a pilóta nyilvánvaló hibát követ el és elrontja egy másik pilóta versenyét, büntetést érdemel, de nem olyan nehéz esetekben, mint amilyen Montrealban történt. Egyensúlyt kell találnunk.”

f1hungary.fw.hu