Perez: Még a csoda sem segíthet rajtunk

perez

 

A McLaren csapat idei autója nem a legerősebb, sőt talán az elmúlt tíz év legrosszabb autóját sikerült megépíteniük. Jenson Button idei legjobb versenyén ötödik lett, csapattársa pedig egy hatodik hellyel büszkélkedhet csak. Ezért nem meglepő, hogy a brit csapat tavaly szerződtetett fiatal pilótája Sergio Perez elégedetlen az autó teljesítményével, aminek ezúttal hangot is adott.

 

Perez idén versenyez először nagy csapatnál, tavaly még a Sauber versenyzője volt. A csapatváltás egyik oka az, hogy Perez szeretne futamokat nyerni, és a világbajnoki címért harcolni. Az idei McLaren erre azonban alkalmatlan, és úgy látszik, a 23 éves pilótának kezd elege lenni a sikertelenségből. A napokban egy francia hírügynökségnek nyilatkozott az esélyeikről, a soron következő Brit Nagydíjon: „Semmi sincs, ami megmenthetne minket; sem az eső, de még a csoda sem segíthet rajtunk.”

 

A 23 éves mexikói pilóta elmondta, hogy az idei éve, eddig eléggé „bosszantó”. „Nem ilyen évet akartam. Tavaly ilyenkor több pontom volt, mint most. Az idei autónknak nagyon sok problémája van, és eddig nem tudtunk pusztán egyre fókuszálni.”

 

Perez beszélt arról is, hogy abban azért reménykedik „legalább a dobogóra felállhatunk még idén.” Ehhez viszont egyből hozzátette azt is: „jelenleg erre még csak nem is gondolhatunk.”

Sophie