Perez volt a leggyorsabb a nyitónapon

Sergio Perez érte el a legjobb köridőt a bahreini utolsó szezon előtti teszt első napján.

A Force India pilótája 1:35.290-es időt elérve nyolc tizedmásodperccel volt gyorsabb, mint a Williamst kormányzó Valtteri Bottas, habár a mexikói eredménye néhány másodperccel elmarad a múlt heti teszten elért legjobb eredménytől.

Perez legjobb idejét a délelőtt folyamán érte el és az ebédszünet után már senki nem tudta azt megjavítani.

Bottas több, mint 100 kört teljesített, a Williams pilótája az FW36-tal versenyszimulációt végzett. Bottas jó időben érkezett a ki a pályára gyors körére, amellyel megerősítette pozícióját az időtáblán.

Kimi Räikkönen Ferrarija a délelőtt folyamán kisebb problémákkal küzdött, de a finn pilóta vissza tudott térni a pályára és a harmadik legjobb időt érte el. Munkáját idő előtt be kellett fejeznie, amikor az F14 T a teszt utolsó perceiben megállt a hátsó egyenesben.

Nico Rosberg a negyedik lett a Mercedesszel, megelőzve a Sauber pilótáját, Adrian Sutilt.

Kevin Magnussen is 100 kör fölé jutott a McLarennel és a hatodik lett.

A Red Bull helyzete pozitív fordulatot vett, Daniel Ricciardo 32 kört teljesített délelőtt és 1:37.9-es ideje jobb, mint a csapat múlt héten elért legjobb eredménye. Az ausztrál pilóta azonban a délután nagy részét a garázsban töltötte, mert az RB10 nagy valószínűséggel továbbra is túlmelegedési problémákkal küzd. Ricciardo végül 39 körig jutott az RB10-zel.

Max Chilton a nyolcadik helyen zárt a Marussiával, a csapat több kört teljesített csütörtökön, mint a múlt heti teszt egészén. A brit pilóta 44 kört futott az MR03-ban.

Daniil Kvyat eredményes délelőttöt teljesített a Toro Rossóban, de az autó a délutáni teszt megkezdése után egy órával megállt a pályán, lerövidítve az orosz pilóta pályán eltölthető idejét.

Pastor Maldonado 31 körig jutott a Lotus E22-ben, de kipufogó problémák miatt előbb be kellett fejeznie a munkát.

A Caterham is problémákkal küzdött, a nap során először Kamui Kobayashi miatt kellett lengetni a piros zászlót, miután autója leállt a pályán. A japán pilóta autója még kétszer állt le a boxutcában, amikor próbált visszatérni a pályára, ami végül sikerült. Kobayashi a legkevesebb kört teljesítette, csak 19 fordulóig jutott.

A szezon előtti teszt Szahírban pénteken tovább folytatódik, a csapatok délelőtt kilenc órakor folytathatják újra a munkát.

f1hungary.fw.hu

http://www.f1hungary.fw.hu/banner.gif