Pirelli – Minden rendben a gumikkal

pirelli

A Pirelli nehéz helyzetbe került a Brit Nagydíjon tapasztalt sorozatos gumiproblémák miatt. Az olasz gumigyártó változtatni fog a keverékek összetételén Magyarországra, de a Német Nagydíjon is volt változás: kevlár borítású hátsó abroncsokat használtak. Charles Pic lassú defektjétől eltekintve nem is volt probléma az abroncsokkal. Úgy tűnik ezt a hibát megoldotta a Pirelli, amiért Paul Hembery köszönetet is mondott a törökországi gyárban dolgozó személyzetnek. A versennyel kapcsolatban elmondta, stratégiai szempontból is izgalmakat hozott a futam, és a gumik pontosan úgy viselkedtek, ahogyan azt ők várták.

 

Paul Hembery, a Pirelli motorsportokért felelős igazgatója:

 

„A verseny elejétől kezdve briliáns stratégiai lépéseket láthattunk, néhány versenyző ugyanis a közepes keverékekről kezdte meg a futamot, hogy hosszabb lehessen az első etapjuk, mint azoknak, akik a lágyon kezdtek. Számos csapat ráadásul használt közepeseket tett fel, ami érdekesen megfűszerezte a taktikákat. Különböző stratégiai játékokat láthattunk, ami azt eredményezte, hogy a leintésnél nagyon kicsi különbségek is voltak. A gumik teljesítménye és terhelhetősége megegyezett előzetes várakozásunkkal, de a hőmérsékletből adódó termális degradáció kicsit magasabb volt, mint gondoltuk. Ennek oka természetesen az aszfalt magas hőmérséklete, de a kopás olyan mértékű volt, mint jósoltuk. Egyértelműen lehetséges volt két kiállással teljesíteni a versenytávot, ahogy számos versenyző ezt be is bizonyította. De a biztonsági autó kissé megváltoztatta a dolgokat. Végül, de nem utolsó sorban meg szeretném köszönni az izmiti gyár dolgozóinak kemény munkáját Törökországban, akik fáradhatatlanul dolgoztak Silverstone után, hogy a megfelelő mennyiségű új gumikeveréket legyárthassák, és a logisztikai csapatunknak is, akik biztosították, hogy kedden már itt legyenek az abroncsok. Nagy erőfeszítés volt ez a csapat részéről, amiért mindenkinek hálával tartozunk.”

Korábban a Pirelli a kemény és a közepes keveréket akarta elhozni a Magyar Nagydíjra, a BBC értesülései szerint viszont megváltoztatták véleményüket, és a legújabb verzió szerint a lágy és a közepes abroncsok állnak majd a csapatok rendelkezésére.

Sophie