Prost, Valsecchi és Räikkönen tesztel a Lotusnak Silverstone-ban

kimi

 

A Lotus már múlt héten bejelentette, hogy a Fiatal Pilóták Tesztjén ki lesz az a három pilóta, aki az autójukba ülhet: Nicolas Prost, Davide Valsecchi és Kimi Räikkönen vezetheti az autójukat a ma kezdődő és 19-én, azaz pénteken befejeződő teszten az angliai Silverstone-ban.

 

A teszt, eredetileg arra szolgál, hogy a tehetséges fiatal pilótáknak lehetőséget adjon arra, hogy forma-1-es autó vezetésében is tapasztalatot szerezhessenek, de a FIA engedélyezte a versenypilóták részvételét, a gumiproblémák miatt, amelyek a június 30-i Brit Nagydíjon történtek. Így a versenypilóták a három napból egyet lehetnek a versenypályán, tesztelve az új Pirelli keverékeket, amiket majd Magyarországon használniuk kell.

 

A Lotus döntése alapján, Kimi Räikkönen lesz a versenypilóta, aki beülhet a Lotus E21-be, méghozzá a pénteki napon. Nicolas Prost a mai napon kapott lehetőséget; Davide Valsecchi, pedig csütörtökön ülhet a versenyautóba.

 

„Jó az időzítés számunkra. Az idei Fiatal Pilóták Tesztje az évad közepén van, ami lehetővé teszi számunkra, hogy néhány új alkatrészt kiértékelhessünk, miközben a világbajnokság egyre kiéleződik.” – nyilatkozta Eric Boullier a Lotus csapatfőnöke. – Az Egyesült Királyságban, már egy ideje figyelemreméltóan jó az idő, ezért nagyon várjuk, hogy ott tesztelhessünk három napon át.”

 

Prost és Valsecchi is vezette már korábban a Lotus versenyautóit 2012-ben. Valsecchi idén – azon kívül, hogy a GP2-es bajnokságban szerepel – a csapat harmadik számú pilótája is, és a szezon előtti tesztek alatt már ülhetett a Lotus-ba.

 

„Azzal, hogy Nicolas és Davide tesztelhet nálunk, nagyon értékes tapasztalatokat szerezhetnek. Emellett pedig mi is visszajelzéseket kaphatunk tőlük az autóról, hiszen már láthattuk mire képesek az autóban ülve, és tudjuk, mennyire értékes információkat adhatnak nekünk. – fűzte tovább a szót Boullier. – A forma-1-es rajongóknak is remek lehetőség, hogy még egyszer eljöhetnek Silverstone-ba és láthatják a csapatokat munka közben.”

 

Alan Permane a Lotus pályán végzett munkájáért felelős igazgató a tervezett programjukról a következőképpen vélekedik:

„Nyilvánvalóan mindhárom pilótának lehetőséget szeretnénk adni, hogy a lehető legtöbb időt tölthessék a pályán, és szeretnénk a lehető legjobban felmérni a legújabb fejlesztések működését az autón. A harmadik napon célunk az lesz, hogy segítsünk a Pirellinek megérteni az abroncsaik működését azon a pályán, ahol komoly gondjaik voltak.”

 

„Nicónak és Davide-nak ez egy lehetőség a tanulásra és a fejlődésre, miközben a csapatnak ez egy alkalom arra, hogy finomítsunk a legutóbbi fejlesztéseken, amiket az E21-en alkalmaztunk. Kimi is az autóba ül, hogy lehetősége legyen tesztelni a Pirelliket. Ez mindkét pilótánk számára hasznos lesz, hogy jobban megérthessük ezeket a gumikat, mielőtt a következő futamra utazunk, Magyarországra.” – mondta Alan Permane.

Sophie