Quantum: Hülkenberg megszerzésén dolgozunk

A Lotus csapatfőnökével, Eric Boullier-vel az új befektető, a Quantum Motorsports közölte 2014-re Nico Hülkenberget szeretnék megszerezni.

Több hónap bizonytalanság mögött a befektetőcsoport mögött álló Mansoor Ijaz az Abu Dhabi Nagydíj után közölte, megkötötték a Lotus 35 százalékos tulajdonának megvásárlásáról szóló szerződést.

Ijaz azt szorgalmazza, hogy a csapat szerezze meg Nico Hülkenberget a távozó Kimi Räikkönen helyére.

“Mint leendő tulajdonosok és résztulajdonosok kijelentettük, mit szeretnénk” – mondta el Ijaz a jövő évi pilótafelállásról. “Szeretném, ha az átmenet simán zajlana Kimi és az új pilóta között, aki véleményünk szerint Nico Hülkenberg lesz, de az életben néha nem minden simán valósul meg, de szeretnénk őt. Tudom, hogy Nico izgatottan várja a fejleményeket és úgy érzem nagyon rövid idő alatt sikerül véglegesíteni a dolgokat. Nico az az ember, aki jól teljesít. Feltörekvő pilóta; hosszú pályafutás áll előtte. Minden sportban a résztvevőknek megvan az átlagos élettartamuk és ha még öt-hét év van benne, az éppen elég ahhoz, hogy egy jó autóval, jó technológiával és erős csapattal az élre jusson.”

A jelenleg a Saubert erősítő Hülkenberg elmondta, a Quantum érkezése miatt kész várni és később dönteni arról, melyik csapatot választja 2014-re.

“Kicsit csúsztatom” – válaszolt Hülkenberg arra, hogy mikor dönt a jövő évről. Korábban a pilóta kijelentette, október végére szeretné tudni, hol folytatja pályafutását. “Ez nem határidő volt, csupán egy kívánság. És most egy kicsit később lesz belőle valami.”

f1hungary.fw.hu

One thought on “Quantum: Hülkenberg megszerzésén dolgozunk

Comments are closed.