Räikkönen: a gumikat jobb működésre kell bírnunk

lotus

A Lotus csapat közel átlagos napot teljesített; kellő mennyiségű adatot gyűjtöttek össze, de azért vannak gondok a teljesítménnyel. Az autónak a hideg idő nem túl jó, a gumik felmelegítése mindkét pilótának gondot okozott. Ez Romain Grosjean idején nem nagyon látszott, hiszen mindkét szabadedzésen a 3. helyen végzett, de Kimi Räikkönen az 5. és 11. helyével nem volt túl elégedett. Hibákat is láthattunk tőle az edzéseken, és hátsó fék problémák miatt előbb véget is ért számára az edzés. Ennek ellenére, ha jó idő lesz vasárnap, a dobogóra mindkét pilóta esélyes lehet.

 

Romain Grosjean:

 

“Többé-kevésbé normális péntekünk volt. A reggel esős volt, így vizes beállításokat is ki tudtunk próbálni, délután pedig tesztelhettük az új abroncsokat és hosszú etapotokat is teljesítettünk. Ilyen körülmények között elég nehéz munkára bírni a gumikat, mert az aszfalt nagyon sima, és hőmérséklet is alacsony. A szuperlágyakkal kicsit jobb volt a helyzet, de nem sokban különbözött a közepes keveréktől. Vasárnapra melegebb időt mondanak, ami nekünk jól jöhet, ezért megpróbáljuk a maximumot kihozni az autóból az időmérőn, hogy minél jobb helyről kezdhessük meg a versenyt.”

 

Kimi Räikkönen:

 

“Egész nap javult az autó és az edzés végére már rendben volt; ugyan nem volt ideális, de nem is volt katasztrofális. A gumik felmelegítése gondot okozott, mert elég hideg van; így ez nem is túl meglepő. Ha el tudjuk érni, hogy a gumik jobban működjenek, akkor biztosan előrébb léphetünk, de nem ez fogja megváltani a világot. Meg fogjuk nézni, hogyan melegíthetnénk fel jobban az abroncsokat az időmérőre és majd meglátjuk milyen lesz az időjárás, aztán megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

 

Alan Permane, a Lotus pályán végzett munkájáért felelős igazgatója:

“Egészen elégedettek vagyunk az egykörös teljesítményünkkel, de nem vagyunk olyan jók megtankolt autóval, mint általában. Mindkét pilóta panaszkodott az abroncsok hőmérsékletére, de az előrejelzések szerint vasárnap melegebb lesz, ezért nem aggódunk emiatt. A reggeli vizes körülmények között nem sok mindent tudtunk meg azon kívül, hogy pár értékelhető kört tettünk meg az intermediate gumikon, ezzel felkészülve egy esős időmérőre. Délután kipróbáltuk mindhárom száraz keveréket – az új, még fejlesztés alatt lévőt is – ezért elegendő adatunk van, amiket össze fogunk hasonlítani. Kimi edzése korábban véget ért, mert elővigyázatosságból kihívtuk a boxba a hátsó fékek miatt, de semmi okunk az aggodalomra ami a hétvége további részét illeti.”

 Sophie