Räikkönen: Izgalmas, de komplikált verseny lesz

kimi
A monacói hétvége az egyik olyan, amelyet a pilóták nagyon várnak, mert ezen a versenyen minden alkotóelem adott: történelem, nehézség és presztízs, valamint komoly médiafigyelem és az elegancia.

A Scuderia Ferrari pilótája, Kimi Räikkönen is szeretne már a pályán lenni a naptár ezen különleges eseményén.

“Az idei szezon, különösen az újgenerációs autók miatt különösen izgalmas” – mondta el a finn. “Ezek az új autók könnyen megcsúsznak és Monacóban nincs sok hely a driftelésre.”

Mint mindig, az autó fontos szerepet kap, de Monaco a pilóta képességeit is kihozza.

“Ez a pálya különleges, mivel az elsőtől a 78. körig mindent bele kell adni. Az időmérő edzés nagyobb hangsúlyt kap a végeredményben, ezen a területen mindent meg kell tenni a javulás érdekében. A legutóbbi verseny után Barcelonában maradtunk tesztelni, amely egészen jól sikerült: problémáink voltak először, de a végére azt mondom, elégedett voltam az elvégzett munkával. Az F14 T javul és biztos vagyok benne, lépésről lépésre az eredmények is jönni fognak, de keményebben kell dolgozni.”

“A monacói verseny nagyon komplikált, már csütörtök reggeltől kezdve” – tért vissza Räikkönen Monacóra. “Fontos lesz, hogy ne veszítsünk időt a szabadedzésen, a lehető legtöbb kört teljesítsük, gyorsan megérezzük a korlátok között a határokat. Nehéz jól teljesíteni itt, de nagyon örömteli, amikor jól megy minden.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif