Räikkönen: meghozhatjuk azt a sikert, amely megilleti a Ferrarit

kimi

Kimi Räikkönen két éves szerződést írt alá korábbi csapatával, így 2014-től ismét a Ferrari színeiben fog versenyezni. A forma-1 világát erősen megosztja a döntés, mert nem volt felhőtlen a két fél elválása 2009-ben, de mindez már a múlté, és a finn világbajnok alig várja, hogy újra vörös színekben indulhasson.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Maranellóba, ahol korábban három fantasztikus és sikeres évet tölthettem el – nyilatkozta a 33 éves pilóta a Ferrari hivatalos honlapjának –. Nagyon sok emlékem van a Ferraris időkből, emlékek, amelyek velem voltak az elmúlt években. Legfőképpen természetesen a 2007-es világbajnokság megnyerése az, ami igazán felejthetetlen élmény volt.”

„Alig várom, hogy újra az ágaskodó csikóval versenyezhessek és ismét olyan emberekkel dolgozhassak együtt, akikhez szoros kapcsolatok fűznek. Ezen kívül várom már, hogy Fernandóval dolgozhassak együtt, akit nagyszerű versenyzőnek tartok. Ketten meghozhatjuk azt a sikert a Ferrarinak, amely megilleti ezt a csapatot.”

Stefano Domenicali a Ferrari csapatfőnöke annyit már elárult, hogy jövőre nem lesz egyes számú pilóta és szabadon versenyezhet a két világbajnok. Ezek alapján úgy tűnik, nagy harcoknak nézünk elébe 2014-ben…