Räikkönen nehéz döntés előtt áll

kimi

 

A Lotus jelenlegi pilótája Kimi Räikkönen elismerte nem lesz könnyű eldöntenie, kivel köt szerződést 2014-re. 2012-es visszatérésekor a finn pilóta csak egy évet írt alá, amit aztán a csapattal tavaly meghosszabbítottak, de mindössze egy évre, így semmi akadálya annak, hogy Kimi jövőre csapatot váltson. A kérdés, hogy akarja-e.

 

„Bármi legyen is a döntés nem lesz egyszerű, de ez sosem az. – nyilatkozta csütörtökön – Nem ez az első alkalom, hogy több lehetőség van, és amikor meghozod a döntést, akkor abban a pillanatban nyilván azt gondolod az a helyes. Ezért nehéz megítélni, hogy jó vagy rossz a döntés, ezzel kell tovább élned. Csak te magad hozhatsz ilyen döntéseket.”

 

Räikkönen elmondta, hogy a Lotus-nál nagyon jó a légkör és jól érzi magát a csapatnál. „Tökéletes. Nélkülük, nem jöhettem volna vissza a forma-1-be. Az biztos, hogy jól sült el a dolog, ezért nem panaszkodom. Nyilvánvalóan vannak részek, ahol fejlődnünk kell, de eddig jó időszakot töltöttünk el együtt. Ez az, amiért különösen nehéz lesz döntést hozni.”

 

„Természetes, hogy jó autót akarsz és néhány dolognak passzolnia kell, de sok apróság van, ami személy szerint neked fontos. Elég régóta vagyok már ebben a szakmában ahhoz, hogy tudjam, mit akarok, és ha ezek a dolgok nem megfelelőek számomra, akkor talán máshogy döntök.”

 

Arról is kérdezték 2007 világbajnokát, milyen lenne, ha barátjával Sebastian Vettellel kerülne egy csapatba. Nem hiszem, hogy bárkinek meglepetést okozna a válasz: nem zavarja. „Nem lenne probléma, hogy vele versenyezzek. Sosem voltam olyan helyzetben, hogy megválaszthassam, ki legyen a csapattársam, ezért nem ez fog befolyásolni. Ha így történik, akkor talán könnyebb lesz vele egy csapatban, mint más pilótákkal lenne.”

 

A Red Bull egyértelművé tette, hogy nem fogják elkapkodni a döntést, és a Torro Rosso jelenlegi pilótái is esélyesek: Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo is. A Lotus pedig mindent megtesz azért, hogy megtartsa világbajnok pilótáját. Eric Boullier csapatfőnök a háttérben biztosan keményen dolgozik, hogy minden feltétel adott legyen egy ilyen versenyző kvalitásaihoz.

 

 Sophie