Räikkönen: Nem a fékekkel van probléma

 

Kimi Räikkönen beismerte, új Ferrarijával beállításbeli problémák is vannak, nemcsak a fékrendszerre korlátozódnak gondjai.

A finn pilóta számára az Ausztrál Nagydíj hétvégéje nehéz volt, az F14 T-vel nem tudott elég önbizalmat szerezni.

Habár a feltételezések szerint a kulcsfontosságú problémát az új fékrendszer jelentette, Malajziában a finn pilóta elmondta, ennél sokkal nagyobb a probléma.

“Nem tudom ezt honnan szedik, nem ez a probléma” – közölte a fékrendszer. “A rendszerrel semmi gond. Valaki a futam után azt kérdezte, ez volt-e a probléma, de nem. Főleg a beállítással volt gond – nem úgy működött az autó, ahogyan szerettem volna. Biztos vagyok benne, amennyiben sikerül ezzel foglalkozni, a helyzet sokkal könnyebb lesz és az autó elejével kapcsolatban bizakodó leszek.”

Amikor arról kérdezték, a Ferrari szimulátora segíthet-e a problémák megoldásában, Räikkönen elmondta: “Nem.”

A Ferrari tudja, javítania kell teljesítményén, ha a Mercedesszel harcba szeretne szállni, de Räikkönen szerint erre csapata képes.

“Nyilvánvalóan nem ideálisan kezdődött a szezon a csapatnak, azzal kapcsolatban amit szerettünk volna elérni. Az ausztrál hétvégi nehézségek után legalább valamit tudtunk kihozni belőle. Most erre kell építeni. Sok jó szakember mindent beleadva dolgozik. Van még tennivaló, de biztos vagyok benne, javulni tudunk.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif