Räikkönen zárta az élen az első tesztnapot

Kimi Räikkönen zárta az élen az első ferraris tesztnapját. A keddi első szezon előtti tesztnapon csak hat pilóta futott értékelhető köridőt.

A finn pilóta mögött Lewis Hamilton végzett, bár a brit pilóta a nap vége előtt egy órával befejezte a munkát, miután az első szárny autóján meghibásodott és az egyes kanyar gumifalában kötött ki.

Hamilton korábban első pilótaként hajtott ki a pályára és elsőként teljesített gyors kört, több, mint öt másodperccel állt a mezőny előtt amikor balesetet szenvedett.

A pályára ugyan már nem tudott kigurulni, de derűsen látja a jövőt az első tesztnapja után.

Hamiltonnal ellentétben a Red Bull tavalyi világbajnoka, Sebastian Vettel csak három installációs kört teljesített a nap utolsó perceiben, míg a McLaren nem tudott dolgozni a pályán.

Hamilton balesete idején a brit pilóta legfőbb riválisa Jean-Eric Vergne volt, úgy köridőben, mint megtett körök számában.

A francia pilóta napja azonban rövidre sikerült, mivel a Toro Rossón fejlesztési problémák léptek fel az utolsó két órában.

Vergne távollétében Räikkönen került az élre, 31 kört teljesített és 1:27.104 lett a legjobb ideje.

A finn pilóta napja nehezen indult, az F14 T öt kanyar után megállt a pályán az első installációs kör során, a csapat közleménye szerint elővigyázatosságból kérték Räikkönen az autó leállítására.

Azonban nemcsak a Ferrari pilótájának akadtak problémái: Hamilton és Vergne problémái mellett Sergio Perez miatt is piros zászlót kellett lengetni, amikor első körében megállt a pályán az új Force Indiával.

A mexikói pilóta végül 10 gyors kört teljesített, legjobb ideje 1:33.161 lett. Perez a negyedik helyen zárt, hat másodperccel elmaradva Räikkönen mögött és néggyel a harmadik helyezett Valtteri Bottas mögött. A Williams csak a nap utolsó részében tudta pályára küldeni autóját, de sikerült hét gyors kört teljesítenie így is a finn pilótának.

Vergne az ötödik helyre csúszott vissza, de így is kényelmes előnye volt a Saubert kormányzó Esteban Gutierrezzel szemben.

Ahogyan Vettel, úgy a Caterham pilótája, Marcus Ericsson sem futott gyors kört.

A svéd csak egy felvezető kört teljesített a CT05-tel, amelyet késő délután mutattak be.

A McLaren nem tudott csatlakozni a mezőnyhöz, elektronikai problémái voltak, míg a Marussia várhatóan csak csütörtökön gurul pályára, műszaki probléma miatt.

A tesztelés szerdán tovább folytatódik Jerezben.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif

One thought on “Räikkönen zárta az élen az első tesztnapot

Comments are closed.