Räikkönent nem érdekli a rekord

raikkonen

A Lotus két héten belül a második katasztrofális versenyén van túl. Romain Grosjean Monacóban kiesett, Kanadában pedig az utolsó helyről rajtolt (Monacóból hozott büntetésének köszönhetően), így nem volt sok esélye a pontszerzésre. Kimi Räikkönen pedig egy-két problémának köszönhetően csak egy illetve két pontot szerzett a két verseny alatt.

Az már látszott tavaly is, hogy az esős idő nem fekszik az autónak és ennek bizonyítékát láthattuk szombaton: Grosjean már a Q1-ben kiesett, és Räikkönen is csak a kilencedik rajtkockát szerezte meg. A verseny ettől még mehetett volna olyan jól, mint a Ferrarinak, hiszen Kimi és Romain is ért ahhoz, hogyan kell előre lépni a mezőnyben, de ahogy azt a csapat is elismerte, egyszerűen nem volt meg az autó teljesítménye. Ennek okát még nem ismerik.

 

Kimi Räikkönen:

 

“Nem kezdődött túl jól a versenyem aztán a fékekkel volt probléma, mert a pedál túlságosan puha lett; hasonló gondok voltak pénteken. Nem volt ideális, de legalább elég jók voltak a fékek, hogy a kanyarokban le tudjak lassítani. Sajnos ez azt is jelentette, hogy időt veszítek, így nem tudtam támadni, ráadásul a boxban is időt vesztettünk, ami szintén nem segített. A versenyem nagyrészt abból állt, hogy más autókat követtem, és próbáltam védekezni a mögöttem haladókkal szemben. Nem ez volt a legélvezetesebb verseny, és nem is a legjobb eredményünk. Mivel az abroncsok már régiek voltak, nem tudtam Massát magam mögött tartani, ami zavaró. Csak azzal törődöm, hogy pontokat szerezzek, nem azzal, hogy megdöntök-e egy rekordot vagy sem. Összességében rossz hétvégénk volt, de legalább szereztünk néhány pontot.”

gro

Romain Grosjean:

 

“Sosem egyszerű hátulról előrejönni egy versenyen, de nagyon csalódást keltő, hogy alig maradtam el a pontszerző helyektől. Jól álltak a dolgok, amíg le nem cseréltük a gumikat, de gyorsabban koptak, mint arra számítottunk, ezért újra ki kellett állnom. Sajnos ezzel gyakorlatilag véget is ért a versenyem, mert innen már nem volt visszaút. Egy olyan ígéretes péntek után, nem ez volt a legjobb hétvége, de tavaly jó volt a tempónk Silverstone-ban, úgyhogy visszatérve oda, helyre akarjuk hozni a dolgokat.”

 

Eric Boullier a Lotus csapatfőnöke:

 

“A mai nap minden bizonnyal személyiség fejlesztő volt. A jó hír, hogy Romain megfontoltan és éretten versenyzett, és pontokat is szerezhetett volna, ha nem kellett volna másodszor is kereket cserélnie, ami nem volt az eredeti terv része. Kiminek bosszantó napja volt, de megint pontokat szerzett. Nem tudtuk megmutatni a sebességünket a hétvégén, pedig szerettük volna, és még jobban oda kell figyelnünk Silverstone-ban ahol újjá szeretnénk éleszteni világbajnoki esélyeiket.”

 

Alan Permane a Lotus pályán végzett munkájáért felelős igazgató:

 

“Egyértelműen nem voltunk elég gyorsak a hétvége során, és vissza fogunk menni Estone-ba, hogy megvizsgáljuk ennek okát. Aztán gyorsan reagálnunk kell következtetéseinkre és remélhetőleg hamar visszatérhetünk oda, ahol lenni akarunk, vagyis harcolni akarunk a dobogóért és a győzelemért. Silverstone előtt van egy aerodinamikai tesztünk, új karosszériánk és kisebb változtatások is lesznek azért, hogy a teljesítményünk javuljon. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak a hétvégén.”

Sophie