Red Bull – Az operatőr jól van és ez a legfontosabb

horner

 

A Red Bull csapat a hétvégén megrendezett Német Nagydíjon Sebastian Vettel révén nyerni tudott, és csapattársa Mark Webber a hetedik helyen végzett. De az osztrák csapat hétvégéje nem volt teljesen problémamentes. Az ausztrál pilóta első kiállásánál a szerelők nem tudták rögzíteni a jobb hátsó kereket, ami így lerepült az autóról, és eltalált egy operatőrt. Szerencsére nem sérült meg maradandóan. A csapat a futam után 30 000 eurós büntetést kapott. A csapatvezető Christian Horner, és a Renault-nak dolgozó, Thierry Salvi nyilatkoztak a futam után:

 

Christian Horner:

 

„A legfontosabb dolog, hogy az operatőr, akit eltalált a kérek, nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. Ez is mutatja, hogy a boxutcában dolgozni veszélyes. Mindenki hihetetlenül gyorsan reagált és a leglényegesebb, hogy a sérült teljesen fel fog épülni. A versenyt tekintve: mindegyik versenyzőnek nagyon különleges érzés megnyernie a hazai nagydíját. Az elhibázott, csalódást keltő silverstone-i verseny után Sebastian ma hibátlanul vezetett és nagyon büszke lehet, hogy sikerült megnyernie a hazai versenyét, hazai közönség előtt. Nagy eredmény ez számára, és fontos a világbajnokság állását tekintve is. Mark, nagyon sokat javított; vissza tudta venni a körét a biztonsági autó mögött, és egészen a pontszerző helyekig küzdötte fel magát. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült mindkét autóval az élen végezni, de minden elismerésem Marké, mert nagyon eltökélten versenyzett. Meg kell értenünk, mi ment rosszul az első kiállásnál, de ahogy mondtam, a legmegnyugtatóbb hír számunkra, hogy az operatőr jól van.”

 

Thierry Salvi, Renault:

 

„Keményen harcoltunk ma. Kimi és Romain is nagyon erősek voltak, de Sebastian remek munkát végzett és először sikerült otthon nyernie. Mark is nagyon jól versenyzett, az utolsó helyről pontot tudott szerezni. A Renault-nak ez egy pozitív nap, hiszen három Renault motorral működő autó van a dobogón, akik a győzelemért harcoltak és végül simán a dobogóra állhattak mindhárman. Azért a háttérben borzasztóan idegeseken voltunk!”

 Sophie