Red Bull – Mindenhol nyerni akarunk

vettel

 

A Red Bull csapat nagyon magabiztosan várhatja a Brit Nagydíjat, hiszen az elmúlt két versenynek köszönhetően jelentősen megnövelték előnyüket mindkét pontversenyben. Ha egy kis hiba csúszik a gépezetbe hétvégén, még akkor sincs okuk aggodalomra. Azért persze a csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hazai futamán minél jobb helyezést érjenek el. Sebastian Vettelnek a statisztikája talán ezen az egy pályán rosszabb, mint Webberé, ezért a fiatal német pilóta biztosan szeretné megismételni 2009-es győzelmét. Webber az elmúlt három Brit Nagydíjból kettőt megnyert, így neki is minden esélye megvan a győzelemre, hiszen a Red Bull idén is erős. Ezek alapján egy rendkívül izgalmas versenyre számíthatunk csapaton belül is… és akkor még nem is néztük meg a többiek esélyit.

 

Sebastian Vettel:

(2012-ben a 4. helyen fejezte be az időmérőedzés és felállhatott a dobogó legalsó fokára.)

 

„A megjósolhatatlan angol időjárástól eltekintve a Brit Nagydíj a szezon egyik fénypontja és egyike a kedvenc pályáimnak. Csak 30 km-re van a Milton Keynes-i központunktól és a pálya nagy kihívást jelent. A paddock és a célvonal felújítása után is kemény pálya maradt. Csak Suzukát lehetne vele összehasonlítani – a többi pályának nincsenek ilyen sorozatos szupergyors kanyarjai, mint Silverstone-nak. A Copse kanyar, a Maggots, a Becketts és a Chapel többek között a legjobb kanyarok a forma-1-ben, és összetartoznak. Az elsőt tökéletesen kell bevenned, különben elveszted a ritmust a többi kanyarban. A Chapel kanyar őrülten gyors. Ha az előtte lévő három kanyarban tökéletesen vezetsz, akkor az autó megfelelően fog viselkedni ahhoz, hogy teljes gázzal mehess át rajta. Nagyjából 270 km/órás sebességgel veszed be ezt a kanyart, ami igazán lenyűgöző. Nem kell sokat agyalni rajta, csak teljes gázt kell adnod és gyerünk! Végül is, a technikás részen kívül az egész arról szól, hogy menj olyan gyorsan, ahogyan csak tudsz.”

webber

Mark Webber:

(Tavaly a 2. rajtkockából indulva sikerült megnyernie a versenyt.)

 

„A legkülönlegesebb emlékem Silvesrtone-ból az első brit győzelmem még 2010-ből. Ez az egész csapat hazai futama, számomra pedig a második hazai versenyem mivel az Egyesült Királyságban élek. Az itteni rajongókat az olasz tifosikhoz lehetne hasonlítani; nagyon régóta része a brit motorsportnak a forma-1. A Brit Nagydíj bámulatos hétvége szokott lenni, igazán tekintélyes esemény, ezért nagyszerű lenne jó eredményt elérni ezen a hétvégén.

 

Régi stílusú versenypálya, gyors és lendületes. A pilóták részéről nagy pontosságot igényel, és az autótól is. Itt igazán nyomhatod a gázpedált és érzed, hogy forma-1-es pilóta vagy.

 

Nem jelent nagyobb nyomást a hazai verseny; mindenhol nyerni akarunk, mert minden versenyért 25 pontot adnak. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a csapattagoknak és a családjaiknak kicsit többet jelent ennél, mert nagyon sokan ki szoktak látogatni ide. Nagyon büszkék a munkájukra, amivel egész évben fejlesztik az autót, és itt az idő, hogy ezt megmutathassák.”

Sophie