Red Bull: Nem szabad alábecsülni a Hungaroringet

vettel

Sebastian Vettelnek kedves a magyar pálya, bár még sosem nyert itt, de mindig örömmel jön vissza. Daniel Ricciardo szerint azonban a mogyoródi pálya nem túl alkalmas versenyhelyszín a szűk kanyarok, és kevés előzési lehetőség miatt.

Sebastian Vettel:

„Szeretem a versenyt és a légkört, ami a Hungaroringen van, és jó emlékeim vannak, még akkor is, ha sosem nyertem Budapesten – de rajta van a listámon! Elég rövid a pálya, de trükkös. Van néhány szűk kanyar és az aszfalt elég huplis, ezért nem szabad alábecsülni. Általában nagyon meleg van Magyarországon a verseny idején, amely megnehezíti a pilóták dolgát, de a rajongóknak ez a jó. Igazán szeretem a pálya elhelyezkedését – Budapesten kívül, közel a Dunához – esténként, ha tehetem, sétálok egyet a parton vagy reggelenként néha futni megyek. A Magyar Nagydíj az utolsó verseny a nyári szünet előtt, ezért keményen dolgozunk, hogy megmaradjon a lendület és jó eredménnyel kezdhessük meg a pihenőt.”

Daniel Ricciardo:

„Mindig élveztem a magyar versenyeket, de mivel annyira szűk és kanyargós, talán nem a legideálisabb nagydíj helyszín. Olyan, mint Monaco, csak falak nélkül. Ez egyike azon furcsa helyszíneknek, ahol a vezetés nagyon élvezetes, de a verseny talán nem az. A pálya igazán az időmérőedzésre nagyon-nagyon jó, amikor kevés üzemanyaggal körözöl, új gumikon. Viszont a versenyen nehéz az előzés, mert nagyon keskeny a pálya és az izgalmas kanyarok sorozata nem ad lehetőséget, hogy előzhess. A DRS azért segített javítani a helyzeten, így az első kanyar és az azt követő kanyarkombináció tartogathat izgalmakat.”

Sophie

banner1