Ricciardo az első tízben

ricci

A Torro Rosso felemás hétvégén van túl. Az Olasz Nagydíjon Daniel Ricciardo a hetedik helyen végzett, ami jó eredménynek mondható az ausztrál pilótától, aki jövőre Mark Webbert váltja a Red Bullnál. De csapattársa Jean-Eric Vergne kiesett a versenyből a sebességváltó meghibásodása miatt, melynek okát még keresi a csapat.

Daniel Ricciardo:

„Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel! Jó volt megtartani az időmérő eredményét. A legutóbbi versenyeken, ahol képesek voltunk az első tízbe kvalifikálni magunkat, nem tudtuk megtartani a pozíciónkat a versenyen, de vasárnap sikerült. Azt hiszem kihoztam a maximumot az autóból, ezzel magam mögött tartottam a srácokat és az alacsony leszorítóerős beállítások is a segítségemre voltak. A többiek a második szektorban közel tudtak kerülni hozzám, de aztán képes voltam elhúzni tőlük, amikor a gyors részekhez értünk, amelyről tudtuk már szombaton, hogy az erősségünk lehet. Tovább kell folytatnunk az autó fejlesztését a következő néhány versenyre, mert nincs olyan messze az első öt helyezett.”

Jean-Eric Vergne:

„Minden jól ment, és nem csatáztam senkivel, próbáltam óvni a gumikat, és meglehetősen könnyen magam mögött tudtam tartani Buttont. Aztán valami furcsát éreztem, és félre kellett húzódnom a pálya szélére. Azt hittem a motor romlott el, de valójában még ment, és úgy tűnik a sebességváltóval volt valami gond. Igazán kár, főleg mivel az utolsó etapom a keményebb keverékekkel még erősebb lehetett volna. Biztosan több pontot szerezhettem volna, mivel a srácok előttem nem nyomták olyan keményen, mint én. Úgy tűnik mostanában nincs sok szerencsém, de hiszem, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.”

Franz Tost, a Torro Rosso csapatfőnöke:

„Daniel kiváló teljesítményt nyújtott és az egész csapat kiérdemelte, hogy hazai közönség előtt a hetedik helyen végezzünk az egyik leghíresebb versenyen. Daniellel minden a terveink szerint alakult, habár az első körökben kicsit aggódtunk a gumikopás miatt, nem tudtuk képesek leszünk-e egy kiállássál végig menni, de végül sikerült. Daniel jó munkát végzett, és megóvta a gumikat. A délutánját nehézkessé tette, hogy alig tudott DRS távolságon belülre kerülni, kivéve a lekörözéseket, míg a mögötte lévő autók képesek voltak felzárkózni. Jean-Ericnek nem volt szerencséje, ami igazán sajnálatos. Jól rajtolt, jó helyen állt, de aztán fel kellett adnia a versenyt váltóproblémák miatt. Ki kell vizsgálnunk részletesen mi is történt.”

Sophie