Romain Grosjean – Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk

gro

 

A Lotus francia pilótája a hetedik helyről rajtolva végül küzdelmes módon csak a nyolcadik helyet szerezte meg a Belga Nagydíjon. A két kerékcserés taktika ezúttal nem volt kifizetődő a csapat számára, de a verseny alakulhatott volna sokkal rosszabbul is. Grosjean elégedett az elmúlt három futamon nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményével, és már Monzára koncentrál.

 

Romain, mi a véleményed a mai versenyről?

Romain Grosjean: Nehéz első körünk volt, ahol veszítettünk néhány helyezést, aztán a Sergio Perezes eset miatt is veszítettem pár helyet. Így összességében jó a nyolcadik pozíció, még akkor is, ha jobb eredmény elérésében reménykedtünk a hétvégén. Emellett ami Kimivel történt az is nagyon csalódást keltő.

 

Más taktikát alkalmaztál, mint az ellenfeleid?

Romain Grosjean: Így van, de elnézve a verseny első felét, valamit máshogy kellett volna csinálni, mert a versenytempó nem tartozott az erősségeink közé. Úgy éreztem a tapadás jobb volt, mint előtte, de tudtam, hogy nehéz lesz visszaszerezni az elveszített pozíciókat. Megpróbáltunk valami mást, hiszen sohasem tudhatod; akár eshetett is volna a verseny közepén, amiből akár előnyt is tudtunk volna kovácsolni…

 

Sok csatát láthattunk a futam során…

Romain Grosjean: Azért vagyunk itt vasárnap délutánonként, hogy versenyezzünk és én minden tőlem telhetőt megteszek. Ha keményen küzdök, és megpróbálom a legtöbbet kihozni az autóból és nem hibázok, akkor elégedett lehetek a teljesítményemmel, de természetesen minden versenyen tanul valamit az ember, amit a következő futamon hasznosítani tud.

 

Jelenleg a nyolcadik helyen állsz a pilóták versenyében és az elmúlt néhány verseny során mindig pontot szereztél. Ez pozitív nézőpont?

Romain Grosjean: Igen, ez a harmadik nagydíj egyhuzamban, ahol pontot szereztem, ami jó a bajnokság tekintetében. Vannak olyan versenyek, ahol minden jól megy, ilyen volt Németország és vannak olyanok, ahol nem könnyű a helyzetünk; ez történt ma is, ezért pontot szerezni, amikor a körülmények trükkösebbek még mindig pozitív dolog. Meg fogjuk vizsgálni ezt a versenyt, tanulunk belőle és Monzára készülünk, ahol remélhetőleg jobban mennek majd a dolgok.

Sophie