Romain Grosjean – Megérdemeltük a harmadik helyet

gro

 

A Lotus pilótája Romain Grosjean három egymást követő rossz verseny után, a vasárnapi Német Nagydíjon remek versenyzéssel – és kiváló időmérőedzéssel – a harmadik helyen végzett. Elégedett volt a teljesítményével, és nagyon boldog volt, hogy újra a dobogóra állhatott, annak ellenére, hogy akár második is lehetett volna, ha nem kellett volna elengedni a csapattársát. De természetesen a francia pilóta már a forma-1-ben van egy ideje, és tudja mivel járhatott volna, ha nem tesz eleget a csapat utasításának.

 

Milyen érzés visszatérni a dobogóra?

Jó. Nagyszerű eredmény ez a csapatnak. Erős versenyünk volt. Az első kiállásig nagyon keményen tudtam nyomni. Azt hittem, lesz esélyem Seb ellen, de a Red Bull gyors volt. Aztán a verseny végén eltérő taktikát alkalmaztunk a két autón. Úgy gondolom ez volt a helyes döntés – az egyik autót közepes keverékeken, a másikat lágyakon engedni tovább. Nem tudtuk, hogy melyik lesz a gyorsabb, de most már tudjuk, hogy a lágyabb, és ezeket Kimi kapta. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a dobogón állhattam. Azt hiszem már egy ideje megérdemeltük ezt, és most valósággá vált.

 

Milyen volt a versenyed?

Jók voltunk az időmérőn, így a rajtrács elejéről kezdtük meg a verseny, és az első etapom csodálatos volt. Az autó remek volt, és mindig fantasztikus érzés a P1-et olvasni a kijelzőn. Az autó sokkal jobban viselkedett a lágyabb gumikon, mint hittük. Az első kiállás után Seb és én nagy előnnyel vezettünk mindenki előtt ezért fontolóra vettük, hogy változtassunk-e a stratégiánkon, de aztán kijött a biztonsági autó, ami megkönnyítette a taktikai döntést, még akkor is, ha a forgalom nem éppen nekünk kedvezett.

 

Nehéz volt elengedni Kimit, a második versenyen egymás után?

Ez sosem könnyű, de a csapatért versenyzünk és nem tehettünk fel mindent egy lapra a stratégiánkkal, a verseny vége felé. Kimi volt a lágy abroncsokon és fontos volt számára, hogy harcolni tudjon a győzelemért. Én már nem voltam képes támadni a verseny ezen szakaszán. Azt hiszem ez így volt helyes. A biztonsági autó nélkül más lett volna a helyzet, de mivel elvesztettük az előnyünket, így nem volt mit tenni.

Sophie