Romain Grosjean megismételné tavalyi dobogós helyezését a Magyar Nagydíjon

gro

A svájci születésű pilóta 2012-ben a második helyről indult és a harmadik helyen fejezte be a Magyar Nagydíjat. Grosjean bízik benne, hogy idén is előkelő helyen fog végezni, és a Lotus teljesítményét látva a legutóbbi német futamon, erre van is reális esélye.

„Még emlékszem milyen csalódott voltam a tavalyi budapesti verseny után, mert akár a győzelemért is harcolhattunk volna, ha nem tartanak fel azok a pilóták, akik figyelmen kívül hagyták a kék zászlót. De persze, rosszabbul éreztem volna magam, ha lemaradok a dobogóról, vagy ha még ennél is rosszabb helyen érek célba. Harmadikként végezni Németországban egyértelműen pozitív eredmény, ezért jó kedvvel indulok el Magyarországra.”

A 27 éves pilóta szerint az időmérőedzésen elért eredmény a Hungaroringen nagyon fontos lesz, ezért erre, valamint a várhatóan magas hőmérsékletre kell a pilótáknak leginkább odafigyelni a hétvége során.

„Mi a lényege egy jó budapesti eredménynek? Ez egy szűk, kanyargós pálya, úgyhogy jó időmérő eredményre van szükséged. Tavaly már megmutattuk, hogy az első sorból indulni előnyt jelent és fantasztikus lenne megismételni ezt a teljesítményt. Azt is láttuk, hogy magas hőmérsékleten jól működik az autó és általában meleg van Budapesten, ezért reméljük idén is sokat fog sütni a nap.”

Romain Grosjean már más kategóriákban is versenyzett a mogyoródi pályán, és szép emlékei vannak az itteni futamokról. Úgy véli, a pálya leginkább a meleg miatt számít nehéznek, ezen kívül még a pálya állapotának változása tréfálhatja meg a versenyzőket.

„Kedvelem a pályát és jó emlékeket őrzök róla. Itt szereztem a GP2 sorozatban az első pole pozíciómat még 2008-ban, aztán 2011-ben első és harmadik lettem, ami elég jó hétvégének számít. 2012-ben már a forma-1-ben a harmadik dobogós helyezésemet ünnepelhettem itt úgy, hogy a második helyről indultam, ami jó lezárása volt az évad első felének. A vezetés tekintetében nem ez a fizikailag legmegerőltetőbb vonalvezetésű pálya, de a hőség, amit az autóban ülve tapasztalunk, igazán megterhelő tud lenni. Nehéz pálya a tekintetben is, hogy viszonylag keveset használják, így a hétvége első felében még nagyon csúszós.”

 Sophie