Romain Grosjean – Szigorú volt a büntetés

grosjean

 

A Lotus francia pilótája a Magyar Nagydíj időmérőedzésén a harmadik helyen végzett, és bizakodóan várta a futamot. A verseny során azonban először a versenybírák szerint szabálytalanul előzte meg Felipe Massát ezért áthajtásos büntetést kapott. Majd Jenson Buttonnal akadtak össze, ezért a futam után még kapott Grosjean egy 20 másodperces időbüntetést, de ezzel nem került hátrébb ugyanis előnye 21,524 másodperc volt. Az előzés vita tárgyát képezi; van, aki szerint nem érdemelte meg a büntetést, és sokan az év egyik legszebb előzősének tartják azt a manővert. Felipe Massa is megvédte Grosjeant, mert szerinte is szigorú volt az ítélet. A svájci születésű pilóta a verseny után adott nyilatkozatot, mely a csapat hivatalos honlapján jelent meg:

 

Milyen versenyed volt?

Romain Grosjean: Ez a verseny már elúszott, de boldog vagyok és őszintén úgy érzem ennél többet nem tehettem volna. A verseny vége felé, mindent megpróbáltam, hogy megelőzzem Fernandót, de nagy tapasztalattal rendelkezik, és nehéz őt megelőzni. Talán a stratégiánk nem működött megfelelően, de az autó igazán jó volt és a forgalom sokba került.

 

Mi a véleményed az áthajtásos büntetésről?

Romain Grosjean: Egészen biztosan nem segített. Most, hogy visszanéztem a felvételeket látszik, hogy túlléptem a vonalat, de hova mehettem volna? Közvetlen Felipe mellett voltam és másképp nem tudtam volna elmenni mellette. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek és elég szép előzést hajtottam végre, ezért a büntetést elég szigorúnak találom.

 

Mi történt, amikor összeértél Jensonnel, és hogyan befolyásolja az időbüntetés a versenyed?

Romain Grosjean: Nincs problémám az időbüntetéssel és már bocsánatot kértem Jensontől. A bal oldalamon volt és én is túlságosan balra húzódtam. A pálya nagyon szűk ezen a részen, és azt hittem szélesebb. Most már tudom, hogy nem az. Szerencsére ez nem ártott a versenyünknek.

 

Hogyan összegeznéd a versenyt?

Romain Grosjean: Jó versenyünk volt és a hétvége is jól alakult a csapat számára, ami azt jelenti, hogy minden jól mehet az év második felében.

 Sophie