Romain Grosjean többet remélt a Koreai Nagydíjon

gro

A Koreai Nagydíjon Romain Grosjean a harmadik helyről indult, és sokáig a második helyen haladt, de ami a csapattársának jó volt, az a francia pilótának a második helyébe került: a biztonsági autó érkezésével az addig szépen felépített előnyét elvesztette, és éppen akkor hibázott, amikor nem kellett volna. Ennek eredménye az lett, hogy Kimi Räikkönen könnyedén megelőzte és meg is tartotta második helyét. Így Romainnak meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Azért a francia pilóta olyan nagyon nem volt elkeseredve a futam után:

Elég jó napja volt a csapatnak nem?

Romain Grosjean: Remek eredmény ez a csapatnak. Természetesen egy hellyel előrébb végezni jobb lett volna számomra, és még eggyel pedig szuper, de végül nem így alakult. Lewis Hamiltonnal jót csatáztam, és a tempónk is jó volt, de a két biztonsági autós szakasz sokat ártott a győzelmi esélyeinknek. Az újraindítás után Kimi előtt voltam, de hibáztam, így el tudott menni mellettem. Ezért meg kell elégednem a harmadik hellyel.

Hogyan veszítetted el a pozíciódat Kimivel szemben?

Romain Grosjean: Kicsit szélesre vettem a 15-ös kanyart, és lementem a műfűre, ami nagyon csúszós, és így felért rám. Aztán a hármas kanyarban sárga zászló volt, ezért nem tudtam egyből visszatámadni. Természetesen megkérdeztem a csapatot, hogy Kimi visszaenged-e, mivel nekem frissebb abroncsaim voltak, de a csapat hagyott minket versenyezni, mert ez a mi filozófiánk; fair play. Nagyon sok leszorítóerőt veszít az ember a második és harmadik szektorban, valamint az autónk nyilván nagyon hasonló a teljesítmény szempontjából, így rendkívül nehéz előzni, de boldognak kell lennünk a dupla dobogóval.

Úgy tűnt, van olyan jó tempód, mint Sebastian Vettelnek; szerinted harcolhattál volna a győzelemért?

Romain Grosjean: A biztonsági autó előtt egyértelműen olyan stratégiánk volt, amivel nyomás alatt tartottuk Sebastiant, de azt nem tudjuk, mennyi tartaléka lehetett. Talán megvolt a potenciál az első győzelemhez, közel volt, de ez nem olyan, mint amikor gyereked lesz – nincs időkeret; sosem tudhatod, mikor jön el a győzelem pillanata.

Sophie