Rosberg volt a leggyorsabb a zárónapon

Rosberg 1:33.283-as ideje a hét legjobb eredménye, a négy nap során mindig Mercedes erőforrást használó csapat végzett az első helyen.

Annak ellenére, hogy versenyszimulációt végzett, nem minden alakult a tervek szerint Rosberg számára, mivel a Mercedes W05-tel kétszer is megállt a pályán.

A német pilóta autója rajtgyakorlat közben lefulladt, majd a második megállást követően a Mercedes egy órával a leintés előtt be is fejezte programját. Ennek ellenére 89 kört sikerült teljesítenie.

Jenson Button a második helyen végzett a McLarennel, a csapat pozitív hetet teljesített az MP4-29-cel, jó sebességet és megbízhatóságot mutatott. A brit pilóta 66 kört teljesített, miután tegnap 101 körig jutott.

Kimi Räikkönen lett a harmadik a Ferrarival, de a finn pilótának nem volt problémamentes napja, az edzés utolsó perceiben a négyes kanyar kijáratánál megcsúszott és az F14 T-vel a gumifalnak ütközött. Räikkönen sértetlenül úszta meg az esetet.

A brazil fiatal, Felipe Nasr bemutatkozott a Formula-1-ben, miután a Williams szombat kora hajnalban bejelentette, Nasr lesz a teszt- és tartalékpilóta. A brazil versenyző 87 kört teljesített és a negyedik helyen végzett.

A Lotus napja viszonylag későn kezdődött, mivel a csapat enstone-i gyárából alkatrészekre volt szükség. Pastor Maldonado a teszt megkezdése után másfél órával gurult a pályára és annak ellenére, hogy megállt a pályán a venezuelai pilóta érte el a Renault erőforrással szerelt autók közül a legjobb köridőt.

Sergio Perez 19 körig jutott a nap elején, azonban a Force India megállt a pályán és erőforrás probléma miatt a csapat napja rövidre sikerült.

A Red Bull számára ismét kihívást jelentő nap volt. Az RB10 alig volt a pályán a hét folyamán és ez az utolsó napon sem volt másképpen. Daniel Ricciardo napja későn kezdődött és korán befejeződött. Az ausztrál pilóta 15 kört teljesített.

Jean-Eric Vergne folytatta a munkát az STR9-cel de csak 19 kört futott.

Marcus Ericsson a nap elején négy kört teljesített, de elektronikai probléma miatt a Caterham CT05 megállt a pályán, ezzel a svéd pilóta be is fejezte heti munkáját. Az autót délután Kamui Kobayashi vette át és a japán pilóta a teszt utolsó órájában tudott pályára gurulni.

Karosszéria probléma miatt Adrian Sutil nem tudott egész nap tesztelni a Sauber C33-mal, csak az utolsó két órában gurult ki a pályára. A német pilóta ugyan pályán volt, de autója az utolsó fél óra megkezdésekor megállt a pályán.

Jules Bianchi csak néhány kört teljesített, korai rendszerprobléma miatt meg kellett állnia. A Marussia ezt követően visszaküldte Bianchit a pályára, de már a jövő heti tesztelésre készítette fel az alkatrészeket. A problémáik miatt Bianchi és csapattársa, Max Chilton a négy nap alatt csak 28 kört teljesített.

A második szezon előtti teszt véget ért, négy nap pihenő után február 27-én folytatják a munkát a csapatok szintén a szahíri pályán.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif