Sauber – A problémák ellenére is egy pontot szereztünk

hulk

 

A Sauber csapat a tavalyi évhez képest mélyponton van, és állítólag pénzügyi gondokkal is küzdenek, de a Brit Nagydíj, az előzetes várakozásokhoz képest jobban alakult. Nico Hülkeberget egy lassú defekt sem akadályozta meg abban, hogy az egy pontot érő tizedik helyen fejezze be a versenyt. Ez a pont még jól jöhet a csapatnak. Esteban Gutierreznek két plusz kiállást is be kellett iktatni, szintén az abroncsok hibájából, így végül a tizennegyedik helyen végzett.

 

Nico Hülkenberg:

 

„Jó móka volt a mai verseny. Remek csatákat vívtam, és képes voltam a határon autózni. Nagyon jó érzés volt az autót ilyen nagy sebességű pályán vezetni, mint Silverstone. A verseny egy szakaszán elvesztettem a fonalat, mi is zajlik a pályán, a két biztonsági autóval és a sok törmelékkel. Lassú defektem volt a második szakaszán a versenynek, ezért korábban álltam ki. Azt gondolom a tempónk olyan volt, mint amire számítottunk, és sokkal jobb volt, mint az időmérőn.”

 

Esteban Gutierrez:

 

„Örült verseny volt, mert nagyon sok minden történt, én pedig csak próbáltam koncentrálni és kihozni a legtöbbet a szituációból. Ki kellett állnom egy bal első gumiprobléma miatt. Ennek utána kell nézni, főleg biztonsági okokból és el kell kerülni, hogy a gumik határozzák meg a verseny menetét. A kocsi még mindig nehezen vezethető a lassú kanyarokban, de összességében rendben volt.”

 

Tom McCullough, a Sauber fő pályamérnőke:

 

„Régóta az egyik legmozgalmasabb napunk volt a boxban. Niconak lassú defekttel kellett megküzdenie és Esteban autóján pedig a bal első kerekkel nem stimmelt valami, ebből kifolyólag, mindkettőjük stratégiáját meg kellett változtatni. Estebannak két körrel később ismét ki kellett állnia, mert előzőleg megsérült az első szárnya. Egy nagyon nehéz helyzetből Nico képes volt bekerülni az első tízbe, ami igazán fontos pontot ér számunkra.”

 

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatvezetője:

 

„Egy, kemény munkával szerzett pont. Nico remek munkát végzett, de sajnos egy gumiprobléma lelassította. Esteban pedig két nem tervezett kiállás miatt esett hátra, amit szintén gumiprobléma okozott. Ebben a pillanatban nem várhatunk csodát az autótól, de ez az egy pont javítani fog a csapat lelkesedésén.”

 Sophie