Schumacher kritikus állapotba került

schumi1

Michael Schumacher állapota kritikusra fordult a francia kórházban, miután vasárnap egy síbalesetet szenvedett.

A Centre Hospitalier Universitaire de Grenoble vasárnap esti közleményében megerősítette, Schumacher sérülései nagyon komolyak és egy életmentő műtétet kellett elvégezni a hétszeres világbajnokon.

A kórház szerint Schumacher állapota kritikus és közölték, a pilótát kómában tartják.

A közleményben olvasható, hogy Schumacher fejsérülést szerzett, kómába került, amely azonnali idegsebészeti beavatkozást igényelt.

A hétszeres világbajnok a francia Alpokban síelt, amikor egy sziklának ütközött és annak ellenére, hogy sisakot viselt, beverte fejét.

Schumachert a baleset után negyed órával már a Moutiers melletti kórházba szállították, majd a Grenoble-i kórházba került, amely kifejezetten az agysérülések kezelésére specializálódott.

A pilóta korábbi Formula-1-es társai a hír hallatán közösségi oldalukon azonnal támogatásukról biztosították Schumachert.

A német pilóta korábbi csapattársa, Felipe Massa az Instagramon így írt: “Imádkozom érted bátyám!! Remélem gyorsan felépülsz!! Isten segítsen Michael.”

Twitter oldalán a német Adrian Sutil közölte: “Remélem Michael Schumacher hamarosan felépül! Minden jót neki és családjának.” Romain Grosjean is gyors felépülést kívánt: “Minden gondolatom Schumival és családjával van! Remélem hamarosan felépülsz.”

f1hungary.fw.hu

2 thoughts on “Schumacher kritikus állapotba került

Comments are closed.