Sebastian Vettel a harmadik Indiai Nagydíjat is megnyerné

vettel

Eddig csak két verseny volt Indiában és mindkettőt Sebastian Vettel nyerte meg. Az 5,125 km hosszú pályán a körrekord is az ő nevéhez fűződik. A német pilóta szerint egy tökéletes körhöz jó vezetési érzék kell, mert a pálya ritmusa több ponton is megszakad:

„Nem egyszerű pálya, mert van pár bonyolult kanyar, melyen megtörik a már megszokott ritmus. A legnehezebb rész a hármas kanyar bejárata, mely emelkedik, így eltalálni a csúcspontját gyakorlatilag lehetetlen. Ahhoz, hogy egy tökéletes kört futhass az indiai pályán, jó ösztönök szükségesek.”

A 2011-ben megnyitott Buddh Internaitonal pályán a német versenyző megnyerheti negyedik világbajnoki címét, ezzel minden idők legfiatalabb négyszeres világbajnoka lehet. A pálya nagyon is fekszik a Red Bullnak és Vettel szereti a nem túl egyszerű pályát, valamint magát az országot is.

„Eddig minden remekül ment számunkra Indiában. A verseny végén egy szép trófea vár a győztesre – ezért jó lenne ebben az évben is a magasba emelni! Szeretem ezt a pályát, és az ország mindig nagy hatással van rám, akárhányszor látogatok el ide.”

Sophie