Sebastian Vettel – A Parabolicában nem szabad hibázni

vettel

 

Sebastian Vettel magabiztos előnnyel várja az idei szezon utolsó európai futamát. Tavaly az Olasz Nagydíjat generátor probléma miatt nem tudta befejezni, úgyhogy idén biztosan javítani szeretne. Ha a 2012-es futam nem is a legjobb emlék számára Monzából, azért akadnak szép eredményei. Első győzelmét még a Torro Rossónál, egy esős vasárnap délután szerezte 2008-ban éppen ezen a pályán. A háromszoros világbajnok ezzel mindössze 21 évesen lett a legfiatalabb futamgyőztes a Forma-1 történetében. A német pilóta a Red Bull Racing honlapján beszélt emlékeiről és a pálya jellegzetességeiről.

 

„Monza a leggyorsabb pálya az évben. Legfőbb jellemzői a sikánok és az egyenesek. Éppen ezért itt érjük el a legnagyobb sebességet a szezon során, nagyjából 330 km/órára gyorsulunk fel. A Parabolicában a kigyorsítás az egyensúlyon múlik – ha csak egy kis hibát is vétesz, a sóderágyban találod magad, mielőtt még rájönnél mi is történt.

 

Ez a pálya jó emlékeket ébreszt bennem, főleg az első győzelmemről 2008-ban, még a Torro Rossónál. Nem tudom leírni milyen érzés volt először a dobogón állni, és Monza egyike a legjobb helyszíneknek egy ilyen élményhez, mert ezernyi szenvedélyes rajongó állt a pódium előtt, amitől libabőrös lett az ember.”

Sophie

One thought on “Sebastian Vettel – A Parabolicában nem szabad hibázni

Comments are closed.