Sebastian Vettel – Fantasztikus Monzában nyerni

vettel

Sebastian Vettel útban van negyedik világbajnoki címe felé. Ahogyan alig két hete Belgiumban, Olaszországban sem talált legyőzőre a német pilóta és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. Kívülről nem tűnt vészesnek a helyzet, de a futam utáni nyilatkozatában Vettel elárulta az első kanyart alig tudta bevenni, és a váltóval is gondok akadtak.

„Fantasztikus újra megnyerni az olasz versenyt. Alig tudtam bevenni az egyes kanyart! Blokkolt a jobb első kerék és úgy tűnt nem tudok visszajönni. Egy nagy sima folt keletkezett a gumiban, amit egyből megéreztem és nem voltam biztos benne, hogy a gumi sokáig bírja, de szerencsére kibírta az első etapot. Keményen nyomtam az elejétől kezdve, hogy egy kis előnyt kiautózhassak, ha esetleg korán kell kiállni, és át kell váltani két kiállásos stratégiára. Váltó problémáink voltak, ezért rövideket kellett váltanom, ami azt jelentette, hogy az egyenesekben időt veszítettem –, de próbáltam visszahozni valamennyit a kanyarokban.”

Az Olasz Nagydíjon a közönség nagy része nem meglepő módon Ferrari szurkoló, ezért Vettelt a dobogó tetején kifütyülték a tifosik. De ő ezt egyáltalán nem bánta, hiszen tudja, milyen szenvedélyesek az olasz rajongók. Végül pedig a német világbajnok elárulta, fejben máris a következő megmérettetésre készül.

„Nagyon jó érzés a dobogó tetején végezni. A pódiumon állni itt mindig nagyon szenvedélyes. Olaszországban vagyunk, és a pálya körül sétálva mindenhol Ferraris ruhákat és egyéb tárgyakat láthatsz; a DNS-ük része a csapat, amit megértek. Remek dolog a tifosiknak, hogy Fernando itt van ma a dobogón. Jól állunk az idei évben, keményen harcolunk, de minden versenyt önmagában nézünk. Várjuk a következő erőpróbát Szingapúrban, amelyet be is akarok fejezni; mert úgy gondolom ez a legkeményebb versenyünk egész évben.”

Sebastian Vettel olaszországi győzelmével 53 pontra növelte előnyét összetettben, és idén ez volt a hatodik futamgyőzelme.

Sophie