Sebastian Vettel – Mindig jól szórakoztam ezen a pályán

vettel

 

Sebastian Vettelnek a hétvégi nagydíj a hazai futama. Jól ismeri, és nagyon szereti ezt a pályát, ahol már Forma-BMW-s korában is versenyzett. Nyernie még nem sikerült hazai közönség előtt, de már állhatott dobogón. A futam előtti nyilatkozatokban részletesen mesélte, melyek a legjobb részei a pályának versenyzői szemszögből, és tippeket is adott a szurkolóknak, hogy nekik, hova érdemes jegyet váltani.

 

Mesélj nekünk Nürburgringről.

Az egyik leghosszabb pálya, és jól ismerem; Versenyeztem itt, más szériákban – a Formula BMW-ben és a Formula 3-ban. Mindig jól szórakoztam ezen a pályán. 2009-ben először álltam itt dobogóra, amikor megszereztük az első és a második helyet is. Nagyszerű élményben volt része a német szurkolóknak.

 

A pálya melyik részét szereted a legjobban?

A Mercedes-Arénából kifelé vezetni és belemenni a Müllenbach kanyarba elég jó, le egészen a Dunlop hajtűkanyarig, itt harmadikba vagy negyedikbe kell váltanod. Aztán innen a Schumacher-S jön, ami belemegy a Warsteiner kanyarba és vissza az ADVAN ívre.

 

Melyik a legjobb hely egy szurkolónak, hogy rálásson a pályára?

Ha akciót akarsz látni olyan részre kell menned, ahol lehetséges az előzés, például az első kanyar. A gyors kanyarok is izgalmasak: a Müllenback, a Schumacher-S, és az ADVAN utáni szakasz is, valamint kicsivel a sikán előtt szintén látványos előzések tanúi lehetnek a nézők.

Sophie