Sergio Perez extra motivációval érkezett meg Belgiumba

perez

 

A McLaren mexikói pilótája tavaly Spa-Francorchamps-ban az időmérőedzésen az előkelő negyedik helyet szerezte meg a Sauberrel, ami Forma-1-es pályafutása eddigi legjobb edzéseredménye. De a verseny első körében, az első kanyarban kiesett. Ezért az idei évben már a McLaren színeiben versenyző pilóta reméli, idén megmutathatja, mennyire érzi a belga pályát. A McLaren MP4-28 elnevezésű versenyautója a Hungaroringen már javuló formát mutatott; mindkét autó pontot szerzett, ezért érthető Perez optimizmusa.

 

„Pozitív versenyünk volt Magyarországon, ezért szépen ért véget a szezon első fele. Remélhetőleg ez motivációt jelent mindenkinek, hogy újult erővel vághassunk neki a munkának a nyári szünet után. Nagyon erősnek érzem magam és felfrissülten várom, hogy ismét beülhessek az autóba és dolgozhassak.

 

Nem is lehetne jobb helyeken elkezdeni az év második felét, mint Spa és aztán Monza. A forma-1 tradicionális és ikonikus pályái közé tartoznak. Mindkettő komoly kihívást jelent a pilótáknak. Szeretem Spa-t, de tavaly nem volt túl sok lehetőségem. Negyedik lettem az időmérőn, de sajnos a versenyen egyike voltam az első kanyaros baleset áldozatainak, ezért nem nagyon derült ki, mire lehettem volna képes az autóval.

 

Most extra motivációval megyek Spa-ba, hogy jól szerepelhessek. Olyan remek helyszín ez – imádom a gyors kanyarokat, és az érzést, hogy a határon autózhatok egy ilyen hosszú pályán. A versenyzés Spa-ban – különösen a KERS-szel és a DRS-sel – általában eléggé intenzív, ezért már nagyon várom az újabb izgalmas hétvégét.”

 Sophie