Sergio Perez jobb taktikával előrébb végezhetett volna

perez

 

A McLaren csapathoz idén átszerződött Sergio Perez hungaroringi futama nem úgy alakult, ahogyan tervezték. Az időmérőn használt gumik hamarabb elkoptak, mint azt a csapat várta, ezért előbb ki kellett állnia kereket cserélni, amivel értékes időt és pozíciókat vesztett a mexikói pilóta.

 

„Szükséges volt a két kiállásos taktika működéséhez, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek a gumik. Az időmérő után szombaton, azt hiszem jó helyen voltunk, hogy értékes pontokat szerezzünk, de az edzés során használt közepes keverékek kedvezőtlenül befolyásolták a versenyünket. Ezért sajnos kicsit több időt vesztettem a verseny első felében; szenvedtem az autó hátsó részével és a tervezettnél korábban kellett kiállnom, aztán pedig forgalomba kerültem, ami még több időmbe került. Ennek nem örülök, de azért jó dolog, hogy mindkét autóval sikerült ismét pontokat szereznünk.”

 

Ennek ellenére a szezon második felére bizakodóan tekint Perez, mert az elmúlt versenyeken sikerült egyre erősebb teljesítményt elérniük az MP4-28-as konstrukcióval.

„Azt hiszem, elégedettek lehetünk a munkával, amelyet az elmúlt néhány versenyen elvégeztünk. Egy ilyen eredmény bátorítást jelent az egész csapatnak és szép ajándék az augusztusi szünetre.”

 Sophie