Torro Rosso – Gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari

toro

 

Daniel Ricciardo a négy pontot érő nyolcadik helyen fejezte be a Brit Nagydíjat, és magabiztosan versenyzett. Csapattársa Jean-Eric Vergne is jó helyen végezhetett volna, de defektet kapott, és az autója olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudta befejezni a futamot. A csapat a balszerencsétől eltekintve elégedett volt az autóval, és szerintük ezen a versenyhétvégén voltak olyan gyorsak, mint a Ferrari.

 

Daniel Ricciardo:

 

„Kaotikus verseny volt, de a legnagyobb részében jó helyen álltam. Nem ez volt a legjobb rajtom, de sikerült rendbe hoznom a hibát, de aztán, időt vesztettem mindkét kiállásnál. A verseny vége felé nagyon jó volt a tempóm, de azt hiszem egy másik taktikával a biztonsági autós szakasz előtt jobbak lehettünk volna; harcolhattam volna a Force Indiákkal és a Ferrarikkal. A végén mi használt gumikon voltunk, és azok, akik újra kiállták, képesek voltak megelőzni engem. A nyolcadik hely jó, de úgy látom, ez egy elszalasztott lehetőség volt; több pontot szerezhettünk volna, mert ma gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari és mögöttük végezni, – különösen Massa mögött, akinek gumiproblémái voltak –, kicsit csalódást keltő. Nem tudom mi történt az abroncsokkal, csak láttam embereket lemenni a pályáról, és mindenhol törmelék volt. Kicsit veszélyes dolog ez, és a szükséges vizsgálatokat el kell végezni. Részemről, a gumikopás normális mértékű volt.”

 

Jean-Eric Vergne:

 

„Rossz rajtom volt, és alaposan meg kell nézni miért, mert ez negatív hatással volt a teljesítményünkre. De végeredmény tekintetében nem számít, mert probléma adódott a gumikkal. Nem tudom mi történt, nem voltak figyelmeztető jelek. Képes voltam bemenni a boxba új gumikért, de amint visszajöttem a csapat azonnal szólt, hogy súlyosan megsérült az autó, amit ekkor már érezni is lehetett. A kocsit nehéz volt vezetni, és végül a csapat úgy döntött fel kell adnom a versenyt; nem volt értelme tovább folytatni. Nem éreztem, hogy veszélyben lennék, de szégyenletes, hogy egy ilyen probléma miatt egy egész hétvége munkája kárba vész. Nagyon csalódott vagyok emiatt, és sürgősen tenni kell valamit. A pontszerzések tekintetében ezt a versenyt el kell felejteni, de azt hiszem az autó sebességét sikerült megmutatni és az elkövetkezendő versenyeken harcban lehetünk.”

 

Franz Tost a Torro Rosso csapatfőnöke:

 

„Jobb eredményre számítottunk. Mindkét autó rosszul rajtolt, ezért ezt ki kell vizsgálni. Ezután, Jean-Ericnek gumiproblémája akadt, még szerencse, hogy közel a boxutca bejáratához, de sajnos ennek eredménye az lett, hogy az autó nagyon megsérült és végül úgy döntöttünk fel kell adnia a versenyt. Danielnek pedig három problémája is akadt: az első kiállásnál azért vesztett időt, mert nem tudtuk az autóról leszedni a kereket, ezért helyezéseket vesztett. Aztán a második kiállásnál is vagy három másodpercet veszítettünk, mert egy másik pilóta haladt a boxutcában. Végezetül pedig, amikor utoljára volt a pályán a biztonsági autó egy nehéz döntést kellett meghoznunk, mivel a gumik régiek voltak és nem voltak újak, amiket felrakhattunk volna helyettük. Így a srácok mögöttünk, akik kijöttek friss abroncsokért, meg tudtak előzni minket. A nap pozitívuma egyértelműen az autó teljesítménye. Egyre jobb az autó, és most már csak napokat kell várni, hogy a fejlesztéseket megpróbáljuk ismét pontokra váltani a Nürburgringen.”

 Sophie