Torro Rosso – Pontszerzés a cél

ricciardo

 

A Force India mellett a nap pozitív meglepetése egyértelműen Daniel Ricciardo hatodik helyezése a Torro Rossóval. Nagyot lépett előre a csapat az utóbbi évekhez képest, és ennek természetesen nagyon örülnek. Jean-Eric Vergne ugyan most hibázott, és így a tizenharmadik lett az időmérőn, de az autó tempója érződik, és a cél, amit kitűztek maguk elé, nagyon is lehetséges.

 

Daniel Ricciardo:

 

„Néhány rossz verseny után arra számítottam, hogy erős eredmény érhetek el itt és motiváltabb voltam, mint eddig bármikor. Ennek ellenére, ha valaki azt mondta volna, hogy hatodik leszek, meglepődtem volna. Nagyon közel voltunk Di Restához, de boldogok lehetünk ezzel a pozícióval is. Egész hétvégén jó tempónk volt, beleértve a reggelt is, amikor hatodik voltam, ezért jó látni, hogy délután is sikerült ezt elérni. Most nagyon várom a versenyt, és remélem jó sok ponttal térhetünk haza. Szeretném azt hinni, hogy képes leszek ezen a helyen befejezni a versenyt. Még jobb lenne, ha előrébb végezhetnék, és mindent meg fogok tenni ennek érdekében. Azt hiszem, holnap pár fokkal melegebb lesz, ami sokat fog változtatni a pálya állapotán. Ez egy nagyon megerőltető pálya, sok nagysebességű kanyarral, ezért a gumik nagy igénybevételnek vannak kitéve, úgyhogy a gumikopás nagyon fontos lesz holnap.”

 

Jean-Eric Vergne:

 

„Hibát követtem el a gyors körömben a Q2-ben, ez a szimpla igazság és nagyon csalódott vagyok emiatt, mert ezzel elszállt az esélyem arra, hogy a Q3-ba kerüljek, pedig ez alkalommal minden esélyem meglett volna rá. Az, hogy mi történt, amikor hibáztam és miért, még nem tudom: talán túl közel voltam Vettelhez, úgy éreztem, hogy tapadást vesztek. Akárhogy is volt, nem keresek mentségeket. Az autó jól működik, ahogyan eddig jól is ment, ezért van lehetőségem behozni a hátrányt. Elnézve Daniel délutáni teljesítményét jók az előjelek, mert az autó láthatóan gyors és erre lehet alapozni holnap. Úgy gondolom lehetséges jó versenyt futni, és pontokat szerezni.”

 

James Key, a Torro Rosso technikai igazgatója:

 

„Jó dolog legalább egy autóval bejutni a Q3-ba ezen a pályán. Már a hétvége elején is jó volt a tempónk, még ha egyik versenyzőnk sem volt teljesen elégedett az autó egyensúlyával. Ennek ellenére ez sem akadályozta meg őket abban, hogy olyan kört rakjanak össze, amit mi igenis versenyképes körnek tekintünk. Nem tudtunk biztosan, mit várjunk Silverstone-tól, mert nagyon különbözik az előző három pályától, főleg Monacótól és Montrealtól. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy az autó jól működjön itt, és ez kifizetődött. Daniel fantasztikus munkát végzett a Q3-ban és a hatodik hely teljesen megérdemelt. Jev-nak sajnos ma nem sikerült kiautóznia a maximumot a Q2-ben, pedig hasonló sebessége volt egész hétvégén, mint Danielnek. Összességében látható, hogy jobb a teljesítményünk, mint volt, ezen dolgozunk folyamatosan. A reális cél holnapra, hogy mindkét autónk pontszerző helyen érjen célba.”

 Sophie